Темите, свързани със секса, които всяка двойка трябва да обсъди

2014-03-23 17:14:00
Темите, свързани със секса, които всяка двойка трябва да обсъди
Снимка: freedigitalphotos.net

За да имаш сериозна връзка, трябва да можеш спокойно да си комуникираш с партньора. Важно е да си имате доверие и да се подкрепяте. Трябва да вярваш на човека до себе си, за да не се разочароваш. Сексът е много важна част от всяка връзка, а тийнейджърите нямат много опит в тази насока. Не се срамувай да говориш свободно за секс с гаджето си. Сега ще ти посочим някои неща, които трябва да обсъдиш с гаджето си, ако искаш връзката ви да се развива безпроблемно.

 

Граници. Много хора се повлияват от порното, когато става дума за секс, особено младежите. Приемат много от нещата, които виждат във филмите, за нормални и естествени, което всъщност не е точно така. Поговорете си за това до къде сте способни да стигнете. Ако искате да играете роли и да си сложите белезници, поговорете си преди това кой колко е способен да понесе. Няма някакви специални правила или норми, всичко си определяте вие. Просто не бива да причиняваш болка на партньора или да го караш да се чувства зле, да го принуждаваш да прави нещо, което не иска.

 

Засечки. Понякога се случва и сексът не се получава. Не бива да се отчайвате, а да поговорите. Мъжете са обидчиви на тази тема, затова е хубаво приятелките им да подхождат внимателно. Ако сексът не се е получил веднъж или няколко пъти, това не значи, че нещо ви има и не си пасвате. Просто има много фактори, които влияят. Отпуснете се и си поговорете.

 

 

Безопасност. Това е един от най-важните аспекти на секса. Трябва да поговориш с половинката си за всичко свързано с безопасния секс – начини на предпазване, болести, нежелана бременност, правила, които имаш и изисквания, на които държиш. Разберете се още отначало какви методи за контрацепция ще използвате. Тествайте се за болести, предавани по полов път. Няма нищо обидно и срамно в това, напротив, ще покажете, че сте загрижени за здравето си и това на партньора.

 

Настроение. На човек не винаги му е до секс. Ако партньорът ти иска секс, а ти нямаш желание в момента, кажи му го. Поговорете си. Ако обичаш да правиш секс повече вечер, сутрин или по друго време, сподели. Това са важни неща. Ако нямаш желание за секс, разкажи защо се случва така и се опитай да посочиш къде се крие причината.

 

Обратна връзка. Много е важно да имате комуникация помежду си. Обсъдете какъв опит имате в секса, какво ви харесва, какво бихте искали да пробвате. Не се стеснявайте да споделите пред другия фантазиите си. Разкажете си за опита от предишни връзки, ако сте имали такива. Важно е да познавате вкуса на другия, за да може да си доставяте удоволствие.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия