Изненадващи факти за женския оргазъм

2014-04-02 15:30:00
Изненадващи факти за женския оргазъм
Снимка: freedigitalphotos.net

Важно е да изпитваш удоволствие от секса. Има много митове, свързани с женския оргазъм, като например, че е много трудно да се постигне и какво ли още не. Това са само оправдания и трябва да знаеш, че удоволствието в секса трябва да е взаимно. Сега ще ти представим някои интересни и изненадващи факти за оргазмите.

 

Оргазмът може да облекчи болка. Имаш главоболие? Вместо да посягаш към болкоуспокояващите, защо не хванеш гаджето и не му покажеш колко много го искаш? Има някои доказателства, които сочат, че оргазмът може да облекчи всеки вид болка, дори такава от операция. Звучи ти невероятно и не ти се вярва? Истината е, че всичко се дължи на реакциите на тялото. Когато изпитваш оргазъм, в тялото ти се отделя окситоцин. Той действа кратко – около 10 минути, но според учените, дори самата мисъл за секс успокоява болката.

 

Употребата на презерватив не намалява силата на оргазма. Ако се чудиш дали презервативът може да направи усещането по-слабо, истината е, че не. Жените са в състояние да изпитат еднакво силен оргазъм с и без кондом. Всъщност, презервативът може да удължи сексуалния акт, защото може да забави еякулацията. Това означава още повече удоволствие и за двама ви.

 

 

30% от жените изпитват трудности в достигането до оргазъм. Ако ти е трудно или невъзможно да стигнеш до оргазъм знай, че не си само ти в тази ситуация. Според статистиката всяка една от три жени има проблеми с достигането до върховно удоволствие. Няма как да не можеш да стигнеш до оргазъм, затова не се отказвай. Трябва да познаваш тялото си, да вярваш на партньора си, да се отпуснеш и да си сигурна в него. Тези неща са важни за всяка жена. Възможно е да не можеш да свършиш, защото си притеснена и не можеш да се отпуснеш. Разкажи на партньора ти какво ти харесва, сподели му къде обичаш да те докосва, говорете си за секс. Така ще се опознаете още по-добре и сексът ви ще градира.

 

Разнообразие. Ако трудно достигаш до оргазъм, опитай да разнообразяваш. Според специалисти, жените достигат до оргазъм по-лесно ако практикуват например вагинален и орален секс. Не се знае защо се получава така, но се предполага, че е защото се удължава времето, в което двойката прави секс. Това е много важно за жената, защото понякога мъжът може да свърши прекалено бързо.

 

В някои случаи можеш да изпиташ оргазъм без стимулация на гениталиите. Всички сме чували, че има жени, които могат да свършат докато си пътуват в автобуса или пият кафе с приятелки и това не е градска легенда. Според специалисти това е реален феномен. Причината някои жени да могат да изпитват спонтанни оргазми се дължи на две неща – повишено кръвонапълване в областта на гениталиите и вибрация, която има контакт с клитора. Повишаване на кръвта в гениталиите и релакс при масаж могат да са достатъчни за да изпиташ оргазъм, също.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия