Кои са най-големите грешки, които човек прави, след като скъса с гаджето?

2014-03-18 15:03:00
Кои са най-големите грешки, които човек прави, след като скъса с гаджето?
Снимка: Dreamstime

Раздялата с гаджето определено не е приятно изживяване. Но рано или късно се стига и до този момент. Той е по-малко болезнен, ако вие сте инициаторът или не сте щастливи и отдавна сте мислели за раздяла, но не сте намерили смелост да си тръгнете. Когато обаче все още имате чувства към човека до себе си и не искате да се разделяте с него, раздялата е болезнена. Повечето хора правят едни и същи грешки, след като любимият човек ги е изоставил. Вижте кои са те:

 

 

Започват нова връзка – няма смисъл да започнете да се виждате с някого, преди да сте преодолели случилото се. Това не е добре за вас и не е честно спрямо човека, който има чувства към вас. По-добре първо се отърсете от случилото се, преживейте бившето си гадже и тогава се втурвайте към нова връзка.

 

Флиртуват с първия срещнат – във флирта няма нищо лошо, стига да не стигате прекалено далеч. Ако се чувствате по-добре, когато хората ви обръщат внимание и сте желани – флиртувайте на воля! Внимавайте обаче да не започнете да правите безразборен секс, надявайки се, че по този начин ще излекувате нараненото си сърце. Това няма да стане!

 

Прикриват истинските си чувства – няма нищо срамно да сте наранени и да ви боли. Нормално е! Все пак са ви наранили и са разбили сърцето ви. Не правете грешката да прикривате истинските си чувства и да се правите, че нищо не се е случило. Това не означава да плачете на рамото на всеки втори, но когато имате нужда да споделите или да поплачете – направете го!

 

Прекаляват с тъжните песни – всеки влюбен обича да слуша тъжни парчета. Това важни с пълна сила за тези, чиито сърца са разбити. Слушайте балади и тъжни песни, но не прекалявайте. Вместо да ви помогне, има реален шанс тази музика да ви депресира още повече.

 

Изхвърлят всичко, което свързват с бившето гадже – няма смисъл да го правите! Не се заблуждавайте, че по този начин ще се почувствате по-добре. Няма! А и защо да обръщате гръб и да изхвърляте неща, които са създали у вас прекрасни и незабравими спомени? Това, че вече не сте заедно е болезнено, но по-добре се радвайте, че сте имали връзка и сте създали красиви спомени. По-добре ли щеше да ви е, ако през това бяхте сами и отчаяни, че си нямате половинка?

 

Поддържат "приятелска" връзка – ако все още имате чувства към бившето си гадже, по-добре не се виждайте с него известно време, докато нещата не отшумят. Тези срещи ще ви донесат болка и носталгия по миналото. Затова, ако искате да продължите напред и осъзнавате, че нещата помежду ви няма да се оправят, не се виждайте по никакъв повод. Избягвайте го съзнателно, дори това да му направи лошо впечатление.

 

Снимка: Dreamstime

 

Следят бившето си гадже във Facebook – ех, тези социални мрежи. Едно време беше по-лесно човек да крие личния си живот. Сега, благодарение на Facebook, всеки може да научи за околните това, което иска. Няма смисъл да се натоварвате и натъжавате, като следите бившия си - какво прави, къде ходи, с кого се вижда. Колкото и да ви е трудно да го приемете, не забравяйте, че вие вече не сте част от живота му или поне не толкова важна. Всеки продължава по пътя си!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия