Няколко причини, поради които връзките рухват [част първа]

2014-02-22 13:04:00
Няколко причини, поради които връзките рухват [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Знаете ли защо напоследък все по-често се разпадат връзките? Понякога се стига до крах дори след дълги години съвместна връзка, когато нито приятелите, нито роднините са подозирали, че това може да се случи на уж калените в отношенията партньори. Искате ли да съхраните разбирателството и обичта във вашата връзка? Следвайте тогава съветите, които ще ви дадем и не допускайте грешките, които могат да се окажат пагубни за любовта.

 

Първата голяма грешка са премълчаванията на недоволствата. Не се колебайте да изразите неодобрение, несъгласие, протест, дори гняв от действие или бездействие на вашия партньор. Например, след тежка драма в училище искате да се видите и да споделите с него/нея преживяното, а той/тя не иска да излезе от вкъщи, защото играе любимата си компютърна игра или настоява да изгледа поредната серия от сериала, който следи в интернет.

 

Което пък защо да е по-важно? Казвате му/й, че се нуждаете от помощ, а не получавате и прашинка разбиране. Опитвате отново, но той/тя той пак не ви чува. Кипите от гняв, но заради мира „вкъщи" преглъщате яда си и грешите. Най-вече се разделят двойките, които преглъщат и таят гнева си, когато са ядосани. А най-стабилни се оказват връзките, при които мъжът и жената не се колебаят да изразяват неодобрението си един от друг. Затова откровено кажете на половинката си какво мислите и чувствате в този миг и прямотата ще се отрази благотворно на отношенията ви. Може би няма да успеете да го усетите точно в този момент, но в перспектива е гарантирано!

 

 

Втората най-честа грешка – не можете да се разберете за парите. Парите са сред честите причини за сериозни конфликти между партньорите, които имат дългогодишна (а и не само) връзка. Според тъжната статистика, 70% от гаджетата се карат заради това как другият борави с финансите.

 

Често единият има склонност да харчи повече, а другият - да спестява. Единият иска да похарчи пари за нещо, което смята за необходимо, другият пък го намира за излишно. А когато парите не стигат, упреците се изсипват върху този, който е по-разточителният в разходите. Не липсват и случаи, в които двамата излизат на кафе и дълго време спорят кой колко дължи по сметката.

 

Тънките сметки понякога могат да преобърнат надолу с главата дори най-добре развиващата се връзка, затова не бъдете скъперници. Отнасяйте се към разходите отговорно и уважавайте похарчените по вас пари на половинката си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия