След колко време и защо любовната искра угасва?

2014-02-11 10:29:00
След колко време и защо любовната искра угасва?
Снимка: Dreamstime

На всеки му е ясно, че любовта е до време. Поне влюбването. Разбира се, след това остават други чувства като привързаност, обич, уважение и т.н. Но кога точно угасва любовната искра? Според голяма част от влюбените това става още на първата година, пише в. „Daily Express“. При други обаче се случва след около 3.5 години след началото на връзката.

 

16% от анкетираните двойки споделили, че чувствата им значително намалели няколко месеца, след като заживели заедно.

 

 

Какви са основните причини да угасне пламъчето?

 

Според голяма част от мъжете и жените това е желанието на партньора да си ляга и заспива рано, вместо да отделя от времето на половинката си. Другата причина е все по-рядкото целуване, особено за „Здрасти“ и „Довиждане“. Двойките се отдалечават, когато рядко чуват от партньора си „Обичам те!“ и когато са пренебрегвани на важни за тях дати – рожден ден, имен ден, Св. Валентин, Коледа и т.н. Лягането по различно време, прекарване на свободното време отделно и изнервените разговори за случващото се в службата също не влияят добре на връзката.

 

Въпреки ежедневието, което имат, повечето двойки се опитват да запазят любовта, като си правят дребни подаръци и изненади и излизат на романтични срещи.

 

Над половината участници в анкетата не крият, че биха били по-щастливи, ако любимият им човек полага повече усилия относно романтичните жестове. 33% са на мнение, че идеалната романтична ваканция е в състояние да събуди заспалите любовни чувства, докато 26% смятат, че е достатъчно да изпратят мил SMS на половинката си, за да постигнат същия ефект.

 

57% от двойките, участвали в анкетата, споделили, че проблемите във връзката им идват оттам, че приемат своите партньора за даденост, докато 64% казват, че в днешно време при това натоварено ежедневие е трудно да се поддържа романтиката свежа.

 

Хубавото е, че въпреки всички, двойките, които наистина се обичат и държат един на друг, правят всичко възможно, за да запазят любовта и да възпламенят отново любовната искра, която е изгаснала или е тръгнала да гасне с течение на времето.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия