Как да съхраниш любовта от разстояние?

2014-02-08 11:01:00
Как да съхраниш любовта от разстояние?
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички знаем колко е прекрасно да си влюбен, да имаш връзка с човек, с когото си подхождаш и намираш общ език. Но вече все по-често се случва хората да са далеч от половинките си. Ако сте от различни градове или пък се наложи единият да замине да учи или работи в друг град, това може да бъде голямо сътресение за отношенията ви и да доведе до край на връзката.

 

Ако се притесняваш, че връзката ви може да се разпадне, защото разстоянието е пречка, трябва да знаеш, че това няма как да се предвиди. Има хора, които с години са поддържали такива връзки, но има и такива, които и месец не могат да издържат без да се виждат и прекратяват отношения. Не се самонавивай, че всичко ще се разпадне, а пробвайте да поддържате такива отношения.

 

Ако гаджето ти заминава в друга държава, ще бъде много трудно за вас, но все пак не е невъзможно. Ако отива да живее в друг град, тогава ще можете да се виждате по-често. Двойките, които се виждат по-рядко, запазват свежестта на връзката си и страстта гори по-дълго при тях. Те ценят повече времето, което прекарват заедно и се стараят да си изкарат възможно най-добре.

 

Колкото и да е странно, връзката от разстояние има някои предимства. Често сме виждали двойки, които са от много време заедно, как са до толкова свикнали с другия, че са загубили идентичност. При тях „аз" изцяло се е превърнало в „ние", но по доста вреден и неприятен начин. Когато не сте постоянно заедно, ще можете да се развивате повече и в личен план (училище, университет).

 

 

Радостта от общуването. Винаги, когато имаш възможност, общувай с гаджето си. С днешните модерни технологии е много лесно да си пишете, да се чуете или да водите видеоразговор. Не обсъждайте само важните работи, отделете време и за всякакви дреболии, така както щеше да е, ако сте заедно на живо.

 

Чувство за близост. Всяка двойка има свой начин на общуване, на забавление, на израз на любовта. Това, че сте на разстояние, не значи, че не трябва и вие да имате разни романтични и „ваши" ритуали, навици. Правете много неща, когато се виждате и прекарвайте време заедно, колкото се може повече, когато сте в един град. Така ще засилите чувството за сплотеност във връзката.

 

Караници. Двойките, които имат връзка от разстояние, винаги страдат от по-голяма ревност и се страхуват, че ще загубят връзката си. Тези притеснения често прерастват в спорове или скандали. Избягвайте да се карате и да повишавате тон, защото това остава горчив вкус у другия партньор. Проблемите трябва да се решават, а не да се натяква или да се води безсмислен разговор.

 

Съвместни планове. Обсъждайте бъдещето на вашата връзка. Ако няма шанс как скоро да се съберете в един град, това означава, че има голям шанс отношенията ви да не просъществуват дълго. Запитайте се дали си струва тази връзка.

 

За да запазиш любовта си, трябва да имаш огромно търпение и вяра в човека до теб. Опитай се да мислиш за положителните аспекти на това да имаш такива отношения. Ако видиш, че това не е за теб и не можеш да издържиш, най-добре е да прекратиш отношенията по възможно най-безболезнения начин, още от начало.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия