Доказано: Страстта угасва след една година!

2014-02-04 17:29:00
Доказано: Страстта угасва след една година!
Снимка: freedigitalphotos.net

Няма как да отречем, че е прекрасно да имаш стабилна и силна връзка, да си много влюбен и да цениш човека до себе си. Навярно всеки си мечтае за това, но не всеки го притежава. Интересно проучване е направено във Великобритания. Според резултатите пламъкът на страстта между партньорите угасва само след една година.

 

Учените са установили, че през първата година от връзката, 15 % от двойките правят секс всеки ден. Четири години по-късно над 50 процента от партньорите признават, че вече правят секс едва няколко пъти седмично. В следващия период от връзката, 43% от анкетираните признават, че имат сексуални контакти само няколко пъти в месеца. Сред партньорите, които са заедно 15 или повече години, 15% правят секс едва няколко пъти годишно.

 

 

Явно британците имат какво да подобрят в сексуалния си живот, защото според 40% от тях подвизите в леглото им са „задоволителни" или описани като „можеше и по-добре". Три четвърти от анкетираните признават, че вероятно могат да се стараят повече в леглото.

 

На въпроса как биха могли да разнообразят сексуалния си живот, 17% от британците отговарят „с изгасване на осветлението". Близо една трета споделят, че им е трудно да се настроят за интимност.

 

Друго интересно проучване, този път проведено в Охайо, доказва, че мъжете мислят за секс 34, 2 пъти или иначе казано на всеки 28 минути. Дамите се сещат по-рядко, а именно по 18,6 пъти дневно или веднъж на 51 минути.

 

Проучването е осъществено от психолози в университета в Охайо и обхванало група студенти на възраст между 18 и 25 години. Те трябвало а си водят дневник и да си записват всеки път, когато си помислят за секс, храна или сън. Записките са правени всеки ден в продължение на седмица.

 

Най-висок регистриран резултат за жена били 140 сексуални помисли на ден или веднъж на всеки седем минути. Средно дамите мислят за храна около 15,3 пъти на ден или веднъж на всеки 62 минути, а за сън 13,4 пъти (веднъж на всеки 72 минути).

 

Мъжете си мислят за храна 25, 1 пъти на ден или един път на всеки 38 минути и за сън на всеки 33 минути. От изследването става ясно, че мъжете са по-обсебени от своите физически потребности, отколкото жените.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия