Кои са най-странните афродизиаци?

2014-02-11 19:30:00
Кои са най-странните афродизиаци?
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек има различни предпочитания в секса. Някои се възбуждат от едно, други от друго. Има хора, които обожават силни парфюми, други залагат на романтична музика. Като цяло концепцията на афродизиака е вещество, което повишава сексуалната активност.

 

Тези вещества са присъствали в почти всяка култура, още от древността. В древен Египет, девойките хапвали водни лилии, киснати във вино, за да подсилят страстта. Китайците пиели кръв от кобра за да се разгорещят в леглото.

 

Исторически погледнато храните, които наподобявали някои части от тялото, се е смятало, че подпомагат именно тези част, на които напомнят. Благодарение на традиционната китайска медицина, която свързва определени съставки с усилването на сексуалното желание, най-много афродизиаци има намерени в Азия. В Корея определен вид змиорка се счита за много успешен афродизиак. Във Филипините почитат балутът – патешко яйце със зародиш.

 

Някои афродизиаци получават своята ефикасност от истински токсини, които дразнят тялото на тези, които ги приемат. Известен пример е известната испанска муха. Секрецията на този бръмбар причинява подуване при контакт. Рибата фугу (риба балон) може да доведе до приятно изтръпване и до неприятна смърт.

 

 

В Китай хапват и морски краставици – слузести животни с пипала, които са богати на витамини и минерали. В Перу и Боливия е известно растението мака. То съдържа стероли, танини и други ценни вещества, за които се вярва, че се отразяват отлично на плодовитостта и сексуалното желание.

 

В Северна Африка залагат на месото от гущер. Тези малки земноводни са доста привлекателна плячка за тези, които смятат, че гущерите носят мощ и сила в леглото. Още в Древна Гърция са смятали, че месото от гущер, накиснато във вино, дава невероятна сексуална сила. Днес гущерите се отглеждат предимно като домашни животни, но някои племена все още ги ловят за да ги ядат.

 

В Монголия смятат, че месото от вълк е средство за полова възбуда, особено в студените дни. Филипинците го ядат мариновано, с гарнитура. Смята се, че месото има загряващ ефект и това подсилва потентността.

 

Южноамериканската мравка с дебела задница е модерен афродизиак, но тя е употребявана много отдавна, още от индианските култури, населявали континента. Мравките се почистват от краката и крилата, киснат се в солена вода и се пекат. Много често този афродизиак се употребява на сватби от младоженците.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия