Как да откажеш на един мъж, без да нараниш чувствата му?

2013-11-18 12:59:00
Как да откажеш на един мъж, без да нараниш чувствата му?
Снимка: Dreamstime

Някои хора имат сериозен проблем с отказването и казването на истината в очите. Но ако искате хората да ви харесват и уважават, трябва да се научите де са държите коректно с тях, колкото и да ви е трудно. Затова, когато трябва да откажете нещо на някого, особено на мъж, бъдете директни, но не груби!

 

 

Най-добрият начин да откажеш на някого е кратко - без заобиколки и фалш. Мъжете също предпочитат да чуят истината, отколкото положението да бъде замазано с поредната добре украсена лъжа. Колкото и трудно и неприятно е да кажете истината, по-добре го направете, вместо да давате фалшиви надежди на човека, който си пада по вас.

 

Другият начин е да обясните как седят нещата и веднага след това да кажете нещо мило, което да утеши човека, на когото отказвате. Има доста изтъркани фрази, които сигурно ви е писнало да чувате и не искате да използвате, но истината е, че някои от тях наистина вършат работа.

 

Обяснете му какво точно чувствате. Няма нищо лошо да го цените и харесвате като човек и приятел, но да не изпитвате чувства към него. Все пак не от вас зависи в кого ще се влюбите, нали така?

 

Най-използваният начин за отказване от жените е лъжата. Най-лесно е да измислиш правдоподобна лъжа, която да те „отърве“ от мъжа, който си пада по теб. Винаги може да му кажеш, че вече си имаш сериозен приятел, когото обичаш или че наскоро си приключила връзка, която те е наранила и имаш нужда да останеш известно време сама, или нещо друго. Всичко зависи от твоето въображение.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Bomber
преди 10 години

директно така ще е много по-добре поне няма да го залъгвате и го карате да таи напразни надежди и няма да му губите времето :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия