Някои женски страхове...

Английски учени направили опит на класифицират  натрапчивите  женски страхове. Ето какво  е подреждането на  най-разпространените женски фобии: - Самолетна катастрофа - Летенето е нещо, което не е в наши ръце и затова е много

2010-10-17 21:29:22
Някои женски страхове...
Английски учени направили опит на класифицират  натрапчивите  женски страхове. Ето какво  е подреждането на  най-разпространените женски фобии:

- Самолетна катастрофа - Летенето е нещо, което не е в наши ръце и затова е много смущаващо. Затова повечето жени предпочитат  автомобилите, въпреки че според статистиката , там рискът е много по-голям. По време на полет може да се опитате да се успокоите с приятно четиво, или пък с помощта на успокоително, но предписано от лекар.

- Злокачествен тумор на мозъка е още един  женски страх.  От  заболяването е засегнато само 1 процент от населението на света, но независимо от това,  дори при обикновено главоболие, някои жени  веднага мислят за тази страшна диагноза. Ако  обаче болките в главата започват веднага след събуждане, придружени от гадене и повръщане, както и системно нарушение на паметта, консултацията с лекар е задължитела.

Диабет -  През последните години смъртните случаи причинени от това заболяване  значително са се увеличили.  По-често се среща диабет втори тип, който се развива в по-зряла възраст. Лабораторните изследвания категорично могат да  установят има ли основания за този страх.

- Заболявания, предавани по полов път - Много често  страстта измества страха, а притесненията започват след това. Презервативът е много надеждна защита за болестите, предавани по полов път. Изключение прави херпесът, който може да се предаде от участъка непокрита кожа. Моногамията е препоръчвана като профилактика, но и тя не носи абсолютна сигурност.

- Спонтанен аборт - Всяка  пета бременност в Европа завършва по този начин, затова  тази мисъл ‘напада’ бъдещите майки.  Но затова пък те трябва да направят всичко, което зависи от тях,  за да го предотвратят, като например, пълен отказ от алкохол, тютюнопушене и лекарства.

- Рак на кожата - Това е още един страх при жените. Най-честата причина е неизползването на слънцезащитни кремове. Трябва обаче да се внимава и за следи от пигментни петна , бенки и брадавици. Но колкото и кремове да използвате -  по-малко излагане на слънце. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия