Няколко интересни факта за мъжкия оргазъм

2013-09-05 13:00:00
Няколко интересни факта за мъжкия оргазъм
Снимка: Dreamstime

Повечето статии в интернет са свързани с женския оргазъм. При мъжете нещата като че ли стават по-лесно, те винаги достигат до кулминацията и затова няма нужда да биват обсъждани. Да, ама не! Въпреки че според жените мъжкият оргазъм е нещо напълно нормално и просто, то е далеч по-сложно. Научете повечко за него и ще се убедите сами.

 

Интересен е фактът, че най-често получават оргазъм момчета, които не са достигнали полова зрялост. При тях е възможно да изпитат до 10 верижни оргазма. Яко, а?

 

 

Според повечето хора жените са тези, които изпитват класически признаци на оргазъм. Те обаче се срещат и при представителите на силния пол. Не се учудвай, ако видиш гаджето си да свършва и да получава напрежение в тялото, краткотрайни мускулни спазми и пулсация в областта на половия орган. Не само жените получават оргазъм по този начин, това се случва и при 45% от мъжете.

 

Като цяло алкохолът влияе зле на сексуалния акт, особено при представителите на силния пол. Често те имат проблеми с ерекцията и не могат да задоволят половинката си. Но една малка чашка е в плюс, защото повишава удоволствието по време на оргазъм.

 

Доста жени отказват секс на половинката си под предлог, че имат главоболие. Истината е, че мъжете са тези, които получават по-често болки в главата по време на секс. При някои представители на силния пол се получава коитално главоболие, което може да доведе до повръщане и загуба на съзнание. Такъв тип оргазмена болка се изпитва веднъж на 15-20 години, но при някои мъже това се случва всеки път, когато свършат.

 

Чували ли сте за обратната еякулация? Тя се получава при някои заболявания на гръбначния мозък, гръбначния стълб и далака. При нея по време на оргазъм спермата не излиза навън, а отива навътре в пикочния мехур. По този начин видимо мъжът не свършва. Истината е, че той получава оргазъм, но сперматозоидите са в урината му.

 

Някои мъже правят всичко възможно, за да имат всеки път продължителен сексуален акт. Според тях количеството е по-важно от качеството. Статистика обаче сочи, че това е най-честата причина един мъж да не може да достигне до оргазъм. Господата не бива да прекаляват с продължителността на сексуалния акт, защото рискуват да отегчат партньорката си и да не достигнат до кулминационния момент.

 

Сигурно се чудите какво точно изпитва един мъж по време на оргазъм? Той има увеличена честота на пулса, появяват се спазми в мускулите, променя се телесната му температура, а при някои мъже дори настъпва краткотрайно спиране на дишането.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия