Ерогенните зони, за които не подозираш

2013-09-04 10:59:00
Ерогенните зони, за които не подозираш
Снимка: Dreamstime

Какво представляват ерогенните зони?

 

Това са области от човешкото тяло, в които има много нервни окончания и които доставят изключително удоволствие, когато биват стимулирани от партньора. Реално, когато стане въпрос за ерогенни зони, човек се сеща за няколко, но те са много повече, отколкото си мислим, особено при жените. Те се появяват и изчезват в зависимост от нашето отношение към интимния партньор, възрастта ни, здравословното състояние и дори обстановката, където човек получава ласки. Сексолозите твърдят, че когато човек прави качествен секс, ерогенните му зони се увеличават.

 

Ако искате да доставите удоволствие на партньора си, трябва да обърнете внимание и на ерогенни зони, които не са чак толкова известни. Вижте кои са те:

 

 

Устните – всеки, който е получавал страстна целувка, знае какво удоволствие може да достави тя. Факт е, че устните са едни от най-чувствителните места по човешкото тяло. Случвало ли ви се е след дълга целувка да усетите леко изтръпване? Това се получава заради промяна в серумните нива на част от хормоните, което се свързва с ускоряване на сърдечната дейност.

 

Коленете – повечето хора никога не са предполагали, че тази част от тялото би доставила удоволствие на някого. Факт е, че едно нежно докосване по коленете би се харесало на всеки. Затова защо не погалите нежно партньора си в тази част на тялото му?

 

Коремът – тази част от човешкото тяло доставя най-голямо удоволствие предимно на хора, които спортуват йога и са тренирали доста коремните си мускули.

 

Стъпалата – в последно време все повече хора знаят, че тази част от тялото доставя изключително удоволствие на мъжете и жените. Кой не обича един релаксиращ масаж на стъпалата в края на деня? Някои хора дори целуват краката на половинката си, без да се притесняват. В любовта и секса всичко е позволено, стига да не създава дискомфорт на един от двамата партньори.

 

Главата – тук пак става въпрос за масаж и то на скалпа. По повърхността на кожата на главата има многобройни нервни окончания и допирът там доставя истинска наслада. Затова и много жени обичат често да ходят на фризьор.

 

Снимка: Dreamstime

 

Все пак е хубаво да имате предвид, че всеки човек си има своите индивидуални потребности и изпитва удоволствие от различни неща. Това, че предишното ви гадже е обичало целувките в областта на врата, не означава, че сегашното няма да предпочита нежния допир по коленете. С течение на времето ще се опознаете с интимния партньор и ще си създавате положителни емоции преди и по време на секс.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия