Как да кажеш на приятелката си, че гаджето й не струва?

2013-08-01 14:17:00
Как да кажеш на приятелката си, че гаджето й не струва?
Снимка: Dreamstime

В днешно време да имаш истински приятели около себе си е Божи Дар. Светът е пълен с толкова некачествени личности, че е изключително трудно да намериш стойностни хора, с които си заслужава да бъдеш близък. Но когато ги намериш, трябва да знаеш как да ги задържиш около себе си. За да бъде едно приятелство истинско и стабилно, то трябва да се основава на честност и открити взаимоотношения. Да, но понякога не може да кажеш цялата истина на приятелката си. Как да й кажеш, че според теб момчето, с което ходи, не е подходящо за нея и се чудиш защо са заедно? Някак си не върви, нали?

 

 

Ако не харесваш външния вид на гаджето й, опитай се да опознаеш неговата вътрешна красота. Най-вероятно има такава, щом приятелката ти го е избрала. Прекарвай повече време с тях, говори си с него и му дай възможност да те впечатли. Ако си се затворила в черупката си и го гледаш недоверчиво и изпитателно, няма как момчето да се отпусне и да ти покаже, че външният вид не е най-важното.

 

Вече си прекарала достатъчно време с него, но продължаваш да го мислиш за недостоен тип, който има невероятния късмет да бъде с приятелката ти. Е, явно е време да започнеш да я разпитваш какво е видяла в него, че са заедно. Ако забележиш, че той не се държи добре с приятелката ти, опитай се да насочиш вниманието й към проблема. Но не бъди директна и не обвинявай, защото тя ще застане в отбранителна позиция и няма да те послуша. Мислиш, че той се държи като господар с нея и не й дава възможност да взема самостоятелни решения? Тогава я попитай какво правят, когато тя иска да отиде на едно място, а той на друго? Ако никога не търсят компромисно решение и всеки път той налага мнението си, тя сама ще осъзнае, че неговото поведение не е правилно.

 

При положение, че намеците ти не помагат, най-вероятно ще трябва да пристъпиш към „тежката артилерия“, тоест към открития разговор. Това обаче е доста деликатен момент, затова трябва да бъдеш максимално мила и да се стараеш да не нападаш прекалено много нейния любим. Защото, когато човек е влюбен, той не слуша околните и често се кара с тях, когато те се опитват да му отворят очите. Все пак никой не иска да бъде приземен за няколко секунди, нали? Друго си е да си носиш розовите очила и всичко наоколо да ти се струва прекрасно.

 

Снимка: Dreamstime


Опитай се да й покажеш нещата, които те притесняват у него. Разкажи й за неща, които са ти се случили в предишни връзки, които много напомнят нейната ситуация. Човек оценява по-лесно нещата, когато ги види отстрани. Ако тя продължава да се инати и да ти казва, че грешиш – остави я. След време ще осъзнае, че си права и ще го остави. А за това време ще е натрупала достатъчно опит и няма да допуска същите проблеми в следващата си връзка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия