Как се поддържа "междуградска" връзка ?

2012-07-02 15:24:00
Как се поддържа
Снимка: sxc.hu

В днешно време, благодарение на комуникациите и познанията по чужди езици, все повече хора намират своята сродна половинка извън населеното място, където живеят. Ако любовта е истинска, връзката има бъдете, в противен случай просто взаимно си губите времето.

 

Понякога работата или желания университет са в състояние да разделят двама влюбени. Вижте няколко начина да запазите тръпката помежду си и да си осигурите бъдеще заедно:

 

 

В днешно време комуникацията е много благосклонна към влюбените, живеещи далеч един от друг. Има мобилни телефони, интернет, скайп, камери ... не може да се оплаче човек. Осигурете си качествен интернет, добра камера и безплатни минути и/или SMS-и към номера на половинката. При връзките от разстояние трябва да се намери начин единият да е част от живота на другия и обратното. Звучи странно, но това е наистина важно, за да не ви завърти ежедневието така, че в един момент да нямаш нужда от другия, не защото не го обичаш, а защото вече си свикнал без него.

 

Доста двойки гледат филми „заедно“. Изберете си някакъв готин филм, пуснете си камерите и гледайте заедно, макар и разделени. Ще може да коментирате по време на филма, после да си споделите мнението на лентата и т.н.

 

Ако отношенията ви са сериозни и вече се чувствате достатъчно зрели, за да заживеете с човека, когото обичате – обсъдете този въпрос. Двамата трябва да се наясно за колко време ще сте разделени и има ли реален шанс да бъдете заедно. Няма смисъл да поддържате взаимоотношения, които нямат бъдеще. Единият е в чужбина и вече е напуснал семейството, родината, приятелите, но дали другият е готов на такава жертва в името на любовта? Свалете картите на масата и обсъдете този важен въпрос. Склонни ли сте да отидете в друг университет, а не в така желания, заради своя любим ? Ще научите ли чужд език, за да живеете при него/нея ? Ако изпитвате известни колебания, то явно любовта ви не е толкова силна и не си заслужава да загърбиш всичко, за да изживееш връзка, която рано или късно ще приключи.

 

Всяка една връзка е обречена, ако партньорите не си имат доверие. Това важи с пълна сила за връзките от разстояние. Как ще бъдеш с човек, на когото не вярваш, а той живее на 5 000 км от теб ? Връзка без доверие се поддържа трудно, когато живеете под един покрив, какво остава, когато обитавате различни държави ?

 

Не бива да смятате, че двамата трябва да сте си постоянно вкъщи и/или пред компютъра в очакване другия да пише/звънне. Все пак всеки човек си има личен живот, от който не бива да се отказва. Приемете факта, че той ще води живот, в който вие няма как да участвате активно. Ревността само ще влоши взаимоотношенията ви, затова по-добре покажете на любимия си човек, че му вярвате и нямате проблеми да излиза с приятелите си. В противен случай той/тя ще престане да ви казва къде ходи, а това определено не е за предпочитане.

 

Дребните жестове са важен елемент от всяка една връзка. Когато двама души живеят далеч един от друг, това не означава, че няма как да се изненадват. Изпратете на любимата си огромен букет цветя по куриер, подарете му билет за концерт, направете колаж с ваши снимки и му/й го изпратете на e-mail-а и т.н. Вариантите са многобройни, човек просто трябва да има желание да покаже любовта си.

 

Връзките от разстояние не се поддържат лесно, без значение дали ви делят стотици или хиляди километри. Взаимоотношенията ви трябва да са стабилни, за да може да се справите с временните раздели. Не се мъчете, ако смятате, че просто сте временно увлечени от някого. Не правете компромиси със себе си. Не се поддавайте на манипулации и ако не искате да заминете в чужбина при половинката си, не го правете, но и не продължавайте тази безперспективна връзка. Сложете край, преди да сте подминали любовта на живота си, занимавайки се с човек, с когото няма да прекарате бъдещето си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
roni9043
преди 11 години

ami priqtelstvo ot razstoqnie?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия