За първи път с гаджето на море

2013-07-07 16:00:00
За първи път с гаджето на море
Снимка: sxc.hu

Първата почивка с гаджето обикновено е наистина вълнуващо преживяване. Често обаче, когато за първи път се налага на двамата партньори да прекарат повече време заедно, между тях възникват скандали и напрежение. Ако не искате и при вас да се случи това, вижте нашите съвети за това, как да прекарате една наистина незабравима лятна почивка в компанията на любимия/любимата си.

 

 

Уважавайте личното си пространство

 

Това, че сте отишли на почивка заедно, далеч не означава, че всеки от вас вече е загубил правото си на лично пространство. Не си позволявайте да вдигате телефона му/ѝ, когато е в банята, ако той/тя изрично не ви е казал, че можете да го направите. Не се ровете в багажа му/ѝ и не го/я карайте да ви се отчита за всяко свое действие. Както не правите всичко това в ежедневието ви, така не го правете и когато сте на почивка.

 

 

Не бъдете залепени един за друг

 

Не се стремете да не се отделяте от партньора/партньорката си дори за миг. Така излишно ще се задушавате един друг. Вместо това спокойно се отдайте на любимите си занимания, дори и те да не включват половинката ви.

 

Момчета, ако искате да изпиете по една бира в крайбрежния бар, направете го. Момичета, ако искате цял да събирате лъчи край басейна, не настоявайте вашият приятел да стои постоянно до вас. Обикновено мъжете не се задържат дълго време на едно място. Те предпочитат да плуват в басейна или пък да играят плажен волейбол, вместо да се излежават цял ден на шезлонга. Това не бива да ви притеснява. Напълно нормално е да имате различни занимания по време на почивката си, стига да не прекарвате цялото си време отделени един от друг.

 

 

Отделете време за разходка из града

 

Ако сте на ново и непознато място, отделете време за разходка из града. Потопете се в местната култура. Това не само ще ви донесе приятни емоции, но и ще ви даде повод за задълбочени разговори, благодарение на които ще успеете да се опознаете още по-добре. Може би точно сега ще откриете неподозирани черти от характера на любимия/любимата си или пък неподозирани негови интереси и умения.

 

Разходка

Снимка: sxc.hu

 

 

Не се старайте прекалено много

 

Не се престаравайте в стремежа си да прекарате наистина страхотно лятната си почивка заедно. Не си начертавайте предварителни планове и не се стремете да държите всичко под контрол. Действайте спонтанно, забавлявайте се и не изпадайте в истерия, когато нещо не се случва точно така, както сте си мислели, че ще стане.

 

 

Не се страхувайте от конфликтите

 

Не очаквайте всичко да върви по мед и масло и не се страхувайте от конфликтите, които могат да се появят помежду ви. Дори невинаги да сте на едно мнение, старайте се да решавате проблемите си своевременно. Не позволявайте едно малко спречкване да провали почивката ви. Правете компромиси взаимно и не превръщайте решението за това, къде ще вечеряте например, в повод за спорове и скандали.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Josefinne
преди 10 години

И последен съвет: спазвайте горните изисквания и това ще бъде и последната ви почивка!С настоящето ми гадже се юрнахме на почивка още на 3тия месец от връзката ни. Изпитвах някакви страхове, че може да стане напечено, но беше прекрасно! Човек просто трябва да се забавлява и да се отпусне - нещо, което важи за всеки един момент от връзката :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия