3 мита за перфектната любовна връзка

2013-06-29 20:00:00
3 мита за перфектната любовна връзка
Снимка: Dreamstime

Всяка любовна връзка е различна и взаимоотношенията между двама души винаги се различават. Това, което работи чудесно за едни, може да се окаже пречка за други, и обратното. Под повърхността на перфектната любовна връзка обаче винаги се крият редица трудности, за които двамата партньори трябва да полагат усилия да преодоляват, за да успеят да останат за дълго заедно. Вижте кои са трите най-чести заблуждения относно успешните връзки и как можете да се справите с тях:

 

 

1. Добрите взаимоотношения означават, че не трябва да полагате усилия за връзката си.

 

Това, че в момента се разбирате перфектно с партньора си, далеч не означава, че не трябва да правите всекидневни усилия да запазите и дори да подобрите взаимоотношенията си. Гледайте на вашата връзка като на цветна градина – ако не се стараете, ако не полагате достатъчно грижи за нея и не ѝ обръщате внимание, тя ще увехне. Със сигурност не искате това, нали? Обграждайте половинката си с любов, правете компромиси в името на връзката ви и никога не пренебрегвайте дори най-малкия проблем, който възниква.

 

 

2. Ревността е доказателство за любов.

 

Грешка. Ревността е доказателство не толкова за любов, колкото за липса на доверие. Ако искате вашата връзка да просъществува дълго, трябва да се отървете от собствената си несигурност и от подозренията към партньора си. Всяка проява на ревност, малка или голяма, ерозира взаимоотношенията ви и в крайна сметка може да доведе до разпад на връзката ви.

 

Разбира се, това далеч не означава, че трябва да си затваряте очите пред очевидните забежки на половинката си. Просто не трябва да се стремите винаги да търсите под вола теле и да виждате изневяра там, където я няма. Постоянните безпочвени обвинения към партньора водят до взаимна неудовлетвореност от връзката, напрежение и чести скандали. Спестете си ги.

 

Любов

Снимка: Dreamstime

 

3. Това, че се обичате, означава, че страстта никога няма да угасне.

 

Всеки, който е имал по-продължителни любовни взаимоотношения с друг човек, може да потвърди, че първоначалната страст, която разпалва една връзка, след известен период от време просто угасва. Това не означава, че двамата партньори не се привличат. Напротив, просто с времето интензивността на емоциите между тях намалява. Малките изненади, авантюристичните приключения и всяко по-различно нещо, разчупващо скучното ежедневие, обаче са в състояние периодично да разпалват искрите във взаимоотношенията между двама души.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
the1smileys1war
преди 10 години

Защо да е за ***? На мен лично ми харесва, а това, че на теб не ти харесва, не означава, че е за ***. :)

sword
преди 10 години

статия за ***.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия