Как връзката ви да не бъде еднообразна и скучна?

2012-09-12 13:41:00
Как връзката ви да не бъде еднообразна и скучна?
Снимка: Dreamstime

Когато човек е с няколко дни с човека, по когото си пада, той е на крилете на щастието. Всеки път, когато го види, пеперудите започват да хвърчат из стомаха, краката се подкосяват и усмивката мигновено се появява на лицето.

 

Но това е само временно. След известно време тези чувства се появяват все по-рядко и страстта в интимния живот започва да отстъпва място на сивото еднообразие. Но за да бъде една връзка дълга и здравословна, тя трябва да се поддържа. Затова не обръщайте гръб на романтичните жестове и подаръци.

 

Когато човек е влюбен, нивата на допамина са повишени. Именно затова те усещат прилив на енергия, трудно се концентрират, губят апетит, не мислят за друг, освен за своя/та любим/а и т.н. След време нивата на този хормон се нормализират и вие вече гледате на половинката си по друг начин. За да не се завъртите в сивотата на ежедневието, старайте са да изненадвате партньора си поне веднъж в месеца. По този начин ще поддържате пламъка на вашата любов.

 

 

За да повишите нивата на допамина, вие трябва да правите заедно неща, които досега не сте. Например може да отидете да се гмуркате, да посетите нов град, да се научите да танцувате и т.н. Новите неща носят положителни емоции и ви правят бодри и щастливи.

 

Вижте няколко идеи как да поддържате връзката си и да се радвате един на друг до края на дните си:

 

Смейте се – когато човек се смее, той е щастлив и снема напрежението от себе си. Затова е добра идея да се забавлявате в компанията на своя партньор. Посетете някоя забавна постановка в театъра, гледайте комедия заедно, прегърнати на дивана или отидете на цирк. Начини да се смеете има много, вие сами преценете кой е най-подходящ за вас.

 

Правете любов – има разлика между секс и любов. Във вашия случай трябва да правите любов, все пак това е човека, когото обичате, нали? Не бива да занемарявате сексуалния си живот, само защото сте заедно от доста време. Важно е да се разбирате, както в ежедневието, така и в леглото. Когато човек прави любов, когато се наслаждава на допира на другия и се чувства спокоен, той е истински щастлив и денят му е наситен с повече положителни емоции. Хубаво е да разнообразявате нещата, за да не се получи една рутина. Ако досега сте правили секс само вечерно време, време е да опитате и сутрин. Също така е хубаво да разнообразявате и местата, където се отдавате един на друг. Стига вече с класическата спалня, има още толкова много варианти, особено докато времето все още е топло :)

 

Направете нещо ново заедно – както вече споменахме, новите неща носят само положителни емоции. Затова изберете интересно занимание, което ще ви хареса и на двамата и му се насладете. Най-подходящи за целта са уикендите и почивните дни, когато сте свободни и може да правите, каквото си поискате. Когато човек променя обстановката около себе си, той се разнообразява и отпочива значително по-бързо. Ако нямате достатъчно свободно време, опитайте кухнята на нов ресторант, отидете на някоя полянка и си направете пикник, научете се да танцувате и т.н

 

Снимка: Dreamstime

 

Като цяло любовта е голяма мистерия и колкото и съвети да четете на тази тема, понякога нещата стават по-добре, когато ви идват отвътре, а не когато сте прочели идеите някъде. Също така не забравяйте да цените партньора си и когато сте й/му ядосан/а, повторете си, че следното: „Това, че човек не ви обича по начина, по който вие искате, не означава, че не ви обича с цялото си сърце“.

 

Бъдете влюбени, щастливи и се усмихвайте :))

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия