Митове и истини за самозадоволяването

2013-06-14 11:31:00
Митове и истини за самозадоволяването
Снимка: Dreamstime

Повечето хора, особено жените, избягват една тема, която засяга всеки – мастурбацията. Всеки го е правил, а някои продължават да разпускат по този начин, когато си нямат половинка или възможност да правят секс. Самозадоволяването е нещо нормално и съвсем естествено. Всеки го прави по различен начин – някои гледат порно, други си представят човека, когото харесват, трети разлистват еротични списания и т.н.

 

По време на мастурбация човек се усамотява, неговото въображение работи и той успява да достигне до оргазъм, защото знае какво му харесва и как да се докосва. Винаги ще има хора, които твърдят, че мастурбацията е нещо вредно и не бива да се практикува, но това не е истина. Напротив! Хората, които не водят редовен сексуален живот, трябва да разпускат по някакъв начин. Самозадоволяването е прекрасна възможност човек да снеме стреса от себе си.

 

Вижте кои са най-често срещаните митове, свързани с мастурбацията:

 

Само младежите се самозадоволяват – това не е вярно. Статистиката показва, че 70% от възрастните мъже и жени също мастурбират. Просто на тийнейджърите им е по-интересно и коментират по-често с приятели тази тема. С течение на времето хората се затварят в себе си и решават да не разкриват толкова лични неща от живота си.

 

 

Редовната мастурбация е вредна – говори се, че мъжете и жените, които се самозадоволяват редовно, имат проблеми с производството на сперма и плодовитостта. Всъщност няма данни тази информация да е вярна. Мастурбацията снема стреса, но не вреди на репродуктивната функция у хората.

 

Мастурбацията е безопасна – всъщност тя може да предизвика известни рискове за здравето при мъжете. Когато един представител на силния пол се самозадаволява, има вероятност да раздразни кожата на пениса си или да нарани уретрата. Затова, момчета, бъдете внимателни!

 

Самозадоволяването може да доведе до болести, предавани по полов път – това просто няма как да стане! Единственият шанс да се заразите е при контакт с кожата на интимния партньор или с телесни течности.

 

Хората, които си имат половинки, не мастурбират – това не е вярно. Понякога хората имат нужда да си създадат удоволствие сами или просто нямат време/място, където да правят секс с гаджето си и стигат до самозадоволяване.

 

Освен митове за мастурбацията, има и доста истини, които не всеки знае. Вижте кои са те:

 

- Самозадоволяването засилва тазовите мускули;

- Мастурбацията подобрява здравето на сърдечносъдовата система и намалява риска от диабет тип 2;

- Самозадоволяването удовлетворява нашите физически и емоционални нужни;

- Мастурбацията при представителките на нежния пол им помага за предотвратяване на цервикални инфекции и облекчава инфекции на пикочните пътища;

- Самозадоволяването снема стреса и помага на човек да спи по-качествено.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия