Мастурбацията?! Да, всички го правят! :)

2012-10-23 13:25:00
Мастурбацията?! Да, всички го правят! :)
Снимка: Dreamstime

Повечето хора се изчервяват, когато започне да се говори за мастурбация и допълнително сексуално задоволяване. Според статистиката обаче над 50% от 2056 жени, участвали в проучване между 18 и 60-годишна възраст, използват вибратор по време на мастурбация или по време на полов акт.

 

Някои от дамите, които взели участие в проучването, споделили, че нямат вибратор у дома, но като заместител ползват дръжката на четка за коса, главичката на вибрираща четка или водните струи на душа в банята.

 

Какво представлява мастурбацията?

Това е самостоятелно стимулиране на половия орган до постигане на сексуална възбуда. Извършва се чрез докосване, галене или масажиране, докато се достигне оргазъм.

 

Кои хора мастурбират?

Реално – почти всички. Мастурбацията се среща и при хора, които водят редовен полов живот. 95% от мъжете и 89% от жените признават, че е имало периоди, в които често са задоволявали своите нужди ... сами. Според специалистите мастурбирането е нещо напълно нормално при подрастващите, които изследват и опознават своето тяло. Някои хора спират да го правят, когато минат тийнейджърската възраст, докато други го практикуват цял живот.

 

 

Защо хората мастурбират?

Мастурбацията е начин човек да задоволи сексуалните си нужди и да изпусне напрежението. Най-често се практикува от хора, които правят рядко секс или не са готови за сексуални отношения /предимно тийнейджъри/. Хубавото на мастурбацията, че е напълно безопасна – не води до нежелана бременност, болести, предавани по полов път или ослепяване, каквито слухове имаше преди.

 

Нормално ли е ?

Според някои хора това не е нормално, а е перверзно и е признак на психичен проблем. Всъщност мастурбирането е нормално, здравословна и безопасна дейност, която може да се практикува от всеки желаещ.

 

Вредно ли е да се мастурбира?

Мастурбацията не предизвиква никаква физическа травма или увреждане на тялото. Според специалистите самозадоволяването може да подобри сексуалното здраве и взаимоотношенията. Когато човек сам задоволява сексуалните си нужди, той разбира кое му доставя най-голямо удоволствие и може да сподели тази информация със своя интимен партньор, за да се радва на по-добър сексуален живот.

 

Някои двойки обичат да разнообразяват секса и понякога използват взаимна мастурбация, за да открият техники за по-голямо удоволствие.    

 

Самозадоволяването при дамите води до облекчаване на менструални спазми и подобряване симптомите на предменструалния синдром. Единственото, с което трябва да се внимава, е вибраторът. Той не бива да се използва прекалено често, защото вегетативната нервна система се приучва на стимулация, която не може да се дублира от мъж. Това може да доведе до невъзможност получаване на оргазъм при секс с партньор.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия