Пищните сватби увеличават риска от развод

2013-05-18 14:30:00
Пищните сватби увеличават риска от развод
Снимка: sxc.hu

Младоженците, които залагат на пищни и разточителни сватби, е много по-вероятно да се разведат още в първите пет години на брак си в сравнение с тези, които избират да се венчаят на по-скромни церемонии, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на мнението на водещи британски бракоразводни адвокати.

 

 

Анализирайки внимателно данните за своите клиенти, специалистите забелязали, че в 80% от случаите на прекратени бракове в първата петилетка от съвместното съжителство на двамата влюбени сватбеното тържество е било разточително.

 

Една от главните причини за появата на подобна зависимост, според адвокатите, е свързана с финансовите затруднения, които младите двойки изпитват в резултат на скъпата си сватба. След като тържествата преминат и меденият месец свърши, новото семейство се връща към реалността и осъзнава, че е потънало в дългове, които трябва да изплати.

 

Съвсем естествено финансовите проблеми се превръщат в повод за чести скандали и разправии. Именно за това никак не е чудно, че голяма част от двойките дотолкова влошават взаимоотношенията си, че решават да се разведат.

 

В крайна сметка дизайнерската булчинска рокля, лимузината под наем, лъскавият ресторант и скъпата торта далеч не гарантират безоблачно и щастливо бъдеще. Ето защо най-важното правило, което младоженците трябва да запомнят, е да се разпростират според възможностите си.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Amore-Mio*
преди 10 години

Нещата не опират до това до каква степен са пищни сватбите, а дали двамата са готови да се подкрепят и да са заедно в добро и лошо.

GeGaSa
преди 10 години

Тази информация изобщо не е вярна, и няма нищо общо, защо ги пишете тези глупости. По целия свят само такива глупости ли има? Ако е така, значи изобщо не ми харесва.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия