Ако се колебаете относно сватбата, по-добре я отложете

2012-09-17 13:44:00
Ако се колебаете относно сватбата, по-добре я отложете
Снимка: sxc.hu

Ако изпитвате известни колебая преди сватбения ден, по-добре отложете нещата. Оказа се, че младоженките, които не са сигурни дали постъпват правилно, се развеждат на четвъртата година след брака, съобщи агенция ЮПИ.

 

Резултатите от проучванията показват, че предбрачните съмнения вещаят по-висок процент разводи и по-малко удоволствие от брачния живот след това.

 

 

Екип от учени провел изследване, в които участвали 22 младоженски двойки от деня на тяхната сватба до четири години след това. Те трябвало да отговарят на въпроси на всеки шест месеца. 47% от младоженците и 38% от младоженките споделили, че са изпитвали известни колебания преди сватбата. И въпреки че мъжете се притесняват повече дали постъпват правилно, притесненията на дамите по-често водят до развод след няколко години.

 

19% от дамите, които не са били сигурни, че е правилно да се омъжат за този човек, до четири години са разтрогнали брака си. При жените, които са били убедени, че това е правилният човек, разведените били два пъти по-малко – около 8%.

 

При представителите на силния пол 14% от съмняващите се били разведени на четвъртата година, а при сигурните господа процентът било 9.

 

Когато не сте сигурни, че постъпвате правилно, без значение дали става въпрос за сватба, за целувка, за секс, за избор на училище и т.н., по-добре отложете нещата и помислете спокойно. Няма смисъл да взимате прибързани решения, за които ще съжалявате после.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия