Домакинската работа като причина за развод

2012-09-02 20:00:00
Домакинската работа като причина за развод
Снимка: sxc.hu

Безспорно най-честата причина за развод е изневярата от страна на един от партньорите, пише в. “Daily Mail”. Какво още обаче действа също толкова заплашително на иначе безоблачните взаимоотношения между двамата съпрузи? Дали това са финансовите проблеми, различните интереси или пък нещо съвсем различно и рутинно, като домакинските задължения например?

 

 

Оказва се, че една трета от браковете приключват, вследствие на неразбирателството между двамата съпрузи, породено от извършването на домакинската работа. Колкото и маловажни да изглеждат тези проблеми в началото, в крайна сметка те ескалират и един ден се оказват пагубни за съвместния живот на двамата партньори.

 

Близо 59% от мъжете и жените твърдят, че не могат да поддържат взаимоотношения с човек, който не им помага с работата в къщата. Най-дразнещо за тях е нежеланието на партньора им да подрежда дори собствените си вещи, да мие чиниите или да зарежда миялната машина. Не по-малко неприятна е и липсата на навика мръсните дрехи да се слагат в коша за пране.

 

Резултатите от проучването също така сочат, че една средностатистическа двойка стига до развод, когато почне да се кара за домакинските задължения по три пъти месечно в продължение на девет поредни месеца. Едва 17% са тези, които са издържали цели 2 години подобни кавги, преди да вземат решението да сложат край на брака си.

 

Една пета от двойките, които се развеждат заради неразбирателствата, породени от домакинската работа, се срамуват да признаят истинската причина за раздялата си пред роднините и приятелите си. Цели 55% от бившите съпрузи съжаляват за развода си и смятат, че с партньора си е трябвало да положат повече усилия за опазването на брака си.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия