Нека поговорим за самозадоволяването ...

2013-04-22 16:20:00
Нека поговорим за самозадоволяването ...
Снимка: Dreamstime

Мастурбацията е тема табу сред тийнейджърите, но статистиката сочи, че именно те я практикуват най-често. И в това няма нищо лошо – напротив! Самозадоволяването снема стреса и като цяло е полезно за здравето, особено ако сте в период, в който нямате интимен партньор и не водите здравословен сексуален живот.

 

Вижте няколко въпроса и техните отговори, които най-вероятно ви вълнуват:

 

Има ли определен начин, по който се доставя удоволствие? - мастурбацията НЕ се учи, тя идва на човек отвътре. Няма нито определена техника, нито определен начин. Човек сам намира начин да си доставя удоволствие.

 

 

Самозадоволяването опасно ли е? - има доста слухове на тази тема, но истината е, че мастурбацията е полезна за здравето, а не вредна, както твърдят повечето хора. Не се притеснявайте, дори да се самозадоволявате редовно, няма да си докарате стерилитет, рак или някакви психически заболявания. Мастурбацията не е вредна, стига да не ви пречи да водите здравословен сексуален живот.

 

Всички ли го правят? - не всички, но почти всички. Всеки сам си преценява дали има нужда да се самозадоволя или не. Като цяло мъжете са тези, които по-често мастурбират, но това не означава, че и жените не си доставят удоволствие сами.

 

Възможно ли е самозадоволяването да промени големината на мъжкия полов орган? - не, нито пенисът ви ще порасне, нито ще стане по-малък. Той достига своя размер в края на пубертета и нищо не може да го промени /освен пластична операция/. При някои мъже се получава изкривяване на пениса, но това е в следствие на вродени аномалии или заболяване.

 

Само тийнейджърите ли се самозадоволяват? - не, това го прави всеки човек, който има нужда, без значение на каква възраст е. Факт е, че мастурбацията се практикува по-често от младежите, но доста възрастни мъже и жени също го правят. Както вече споменахме по този начин снемат стреса от себе си, а с напредването на възрастта човек започва да води все по-стресиран начин на живот. Като цяло мастурбацията е полезна за тийнейджърите, защото им помага да изучават тялото си и да разберат какво им доставя най-голямо удоволствие. Някои хора се самозадоволяват, когато си нямат интимен партньор, а други продължават, дори когато имат сериозна връзка. В това няма нищо лошо, стига да не пречи на интимните взаимоотношения с половинката им.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 11 години

gabrielcheto2000 има такива клипове качени във вибокса, че много се съмнявам да изчака докато стане на 16.

ognyanova95
преди 11 години

До gabrielcheto2000: над 16 ;)

ubuntureload
преди 11 години

На 13 със сигурност не е нормално ;)

gabrielcheto2000
преди 11 години

на каква вазраст е нормално едно момиче да загуби детственоста си?само питам човек трябва да е информиран :д

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия