Още нещо за мастурбацията и мокрите сънища

Повечето хора за първи път опитват удоволствието от секса чрез мастурбиране. Има различни мнения за това да свършиш чрез самозадоволяване (или така нареченият соло секс). Хората могат да се възбудят и да достигнат до оргазъм без партньори, без зна

2011-11-02 12:58:05
Още нещо за мастурбацията и мокрите сънища
Повечето хора за първи път опитват удоволствието от секса чрез мастурбиране. Има различни мнения за това да свършиш чрез самозадоволяване (или така нареченият соло секс).

Хората могат да се възбудят и да достигнат до оргазъм без партньори, без значение на каква възраст са. Може несъзнателно да се стигне до оргазъм докато спим или пък съвсем съзнателно. Мастурбирането се отнася до втория тип - каквато и да е преднамерена цялостна стимулация, която води до сексуално удоволствие.

Самостимулацията се нарича също автоеротично или уединено сексуално поведение. Освен мастурбиране, самостимулацията включва еротични фантазии или нощни емисии (наричани още мокри сънища), като най-разпространени са еротичните фантазии.

Какви позитивни функции изпълняват фантазиите в еротичния живот на тийнейджърите?

1. Източник са на приятна сексуална възбуда.
2. Действат като заместител на удоволствието от непостижими или неподходящи сексуални потребности или цели.
3. Дават възможност на тийнейджърите да разпознаят сексуалните си потребности и предпочитания и да ги „репетират” по начин, който по никакъв начин не застрашава тяхната сигурност.


Какъв негативен ефект могат да окажат фантазиите в живота на тийнейджърите?

Могат да породят напрежение и вина по отношение на сексуалните усещания, които може да бъдат счетени за перверзни или забранени.

Какво знаем за „мокрите сънища” при момчетата или така наречените нощни емисии?

Въпреки че мокрите сънища са несъзнателни, сутрин те могат да породят до голяма степен чувство на неудобство, а дори и на вина. Важно е да отбележим, че въпреки всичко, нощните емисии са нормална и здравословна част от съзряването.

Какво в действителност е мастурбирането?

Мастурбирането е забавно и освобождаващо напрежението като в същото време по никакъв начин не вреди физически. В много култури, то се приема като нормална част от сексуалността, въпреки че в други не е така. Мастурбирането е често срещан източник на оргазъм както при мъжете така и при жените, и за всеки две от три момчета – първата еякулация. Момичетата започват да мастурбират по-рано от момчетата, но рядко го признават.

Нормално ли е да се мастурбира?

Да. Много хора го правят. Но е нормално също и да не се мастурбира.

Може ли човек да мастурбира прекалено много?

Да, ако то по някакъв начин засяга други аспекти от живота ти, като например връзките те, училището или работата.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО:
Автор: Албена Иванова

КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия