Мъжете са „програмирани” да не пожелават жените на приятелите си

2013-03-26 00:21:00
Мъжете са „програмирани” да не пожелават жените на приятелите си
Снимка: sxc.hu

Ако си мислите, че някой добър приятел на вашето гадже ви хвърля страстни погледи и сякаш ви съблича с очи, твърде вероятно е да грешите. Американски учени доказаха, че мъжете са „програмирани” да не пожелават жените на най-близките си приятели, пише в. “Daily Mail”.

 

До подобно заключение стигнали специалисти от университета в Мисури, които чрез серия от експерименти установили, че при представителите на силния пол се наблюдава спадане на нивата на тестостерон, когато се намират близо до жената на свой приятел, на когото държат.

 

 

Същевременно, когато попаднат в компанията на сексуално привлекателен за тях обект или пък на съпругата на свой враг, организмите на мъжете реагират точно по обратния начин – те веднага се настройват на вълна секс и нивата на тестостерон в тях се повишават.

 

Според учените и двете явления се дължат на еволюционното развитие на хората. В миналото мъжете е трябвало да имат достатъчно уважение и доверие един към друг, ако искат да запазят общностите, в които живеят. Вътрешните дрязги можели да се окажат пагубни, тъй като отслабвали общността и я правели уязвима за външни заплахи от врагове.

 

Именно така еволюцията „програмирала” мъжете да се чувстват отблъснати от жените на своите близки приятели, за да не развалят отношенията с другарите си.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarkTemplar
преди 11 години

Не знам дали са програмирани, но имат акъл и принципи - две неща, които липсват на повечето жени.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия