Нека поговорим за женския оргазъм ...

2013-03-25 14:03:00
Нека поговорим за женския оргазъм ...
Снимка: Dreamstime

В последно време на все повече места се говори и пише за секс. Как трябва да се прави, колко време трае перфектният секс, кои са най-добрите любовници и т.н. Специалистите съветват хората да прекарват повече време заедно в леглото, защото редовният сексуален живот ги прави здрави и щастливи.

 

Хубаво е хората да разберат, че в секса не е задължително да се стига до оргазъм. Когато една е щастлива и се чувства удовлетворена от сексуалния живот, който води, то нейният партньор не би трябвало да изпитва вина, че тя не може да „свърши“. Все пак сексът е удоволствие, а не състезание. Самото усещане по време на сексуалния акт е приятно, не е нужно да се стигне до оргазъм, за да си каже жената „Днес правих наистина страхотен секс с приятеля ми!“.

 

 

Статистиката сочи, че за голяма част от представителките на нежния пол сексът и оргазмът са тема табу. Причината е, че на много жени им се е случвало да попаднат на партньор – егоист, който се интересува само от собственото си удоволствие. Това не е дало възможност на дамите да достигнат до удоволствието, наречено оргазъм, те са се примирили с това и вече смятат, че са от жените, които не могат да стигнат до кулминацията.

 

За да може една жена да изпитва истинско удоволствие от секса, тя трябва да познава много добре тялото си и да знае кои са ерогенните й зони. Това се разбира най-лесно по време на самозадоволяване. Разберете къде и как обичате да бъдете докосвани. Някои жени обожават целувките по гърдите, други се възбуждат, когато ги целуват нежно по врата или гърба. Всяка дама има индивидуални предпочитания, които е хубаво да сподели на партньора си, за да може той да я задоволи максимално.

 

Когато една жена получава оргазъм, тя усеща силна телесна наслада и вътрешно пулсиране. Продължителността му варира всеки път, като зависи от редица външни фактори.

 

Има тийнейджърки, които редовно се самозадоволяват и достигат до клиторен оргазъм, но откриват, че по време на секс така и не могат да „свършат“. Причината е подсъзнателна и най-често е породена от страх, неудобство, срам. В такива моменти мъжът трябва да бъде деликатен и да направи всичко възможно да предразположи любимата си, да й помогне да се отпусне и да се наслаждава на секса. Доста жени нямат проблем с достигането до оргазъм, когато са сами в леглото, но така и не успяват да стигнат до кулминацията по време на секс. Една от основните причини е пропускането на любовната игра. Тази част е много важна, защото предразполага жената да се отпусне и възбуди.

 

Начините, по които една жена може да достигне до оргазъм, са многобройни. За да може сексът да бъде максимално хубав, партньорите трябва да си споделят и да не се притесняват един от друг. Не бъдете егоисти в леглото. Сексът ще стане много по-приятен, когато и двамата изпитвате истинско удоволствие от него.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия