Кога сме най-удовлетворени от секса?

2012-01-08 01:34:00
Кога сме най-удовлетворени от секса?

Наскоро направено проучване показва, че колкото повече остарява човек, толкова по-голямо удоволствие изпитва от секса. Но е факт, че с напредването на възрастта човек има по-рядко желание за креватни занимания, но пък честота на оргазмите не намалява.

 


В направеното изследване участвали 805 представителки на нежния пол, които са част от 40-годишно изследване и живеят в отделна общност, която се намира близо до Сан Диего. Жените са били питани относно тяхната сексуална активност, употреба на хормони и лубриканти, сексуално желание, здравеопазване, сексуално удовлетворение и честота на възбуда и оргазъм.

 


Средната възраст на анкетираните дами е 67 години, като 63% от тях са в постменструалния си период. Под сексуална активност се има предвид само нежни ласки, мастурбация, любовна игра или секс. 50% от жените са споделили, че са има полов контакт през последния един месец.

 


Резултатите са красноречиви:
- Сексуалната активност при жените намалява с напредването на възрастта. 50% от участничките в анкетата, които са от най-възрастната категория, участвала в проучването, споделили, че изпитват удоволствие от секса почти винаги, докато младите дами по-рядко са удовлетворени.
- 24% от дамите, които са сексуално най-активни, са доволни от своя полов живот, а 54% са много доволни.
- Най-висока е честотата на възбудата при младите представителки на нежния пол и съответно най-ниска при тези над 80-годишна възраст.
- 67% от жените достигат до оргазъм почти винаги. Най-младите и най-възрастните дами, които участвали в проучването, имат най-висока удовлетвореност от секса и от оргазмите, които получават.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия