Интимните въпроси, за които те е срам да попиташ [част трета]

2013-02-06 12:33:00
Интимните въпроси, за които те е срам да попиташ [част трета]
Снимка: Dreamstime

Обикновено тийнейджърите имат доста въпроси, чиито отговори искат да знаят, но няма на кого да ги зададат, защото са прекалено лични и се притесняват. За съжаление, малко са родителите, които се държат с децата си като с приятели и без притеснение и назидателен тон обсъждат въпроси, свързани със секса, болестите, предавани по полов път, изневярата и т.н.

 

Вижте въпросите, чиито отговори искаш и е важно да знаеш:

 

Използвам тампони, но не мога да си извадя последния, който поставих. Какво да правя? - Клекни, наведи се леко напред и си пъхни единия пръст, като се постараеш да го допреш до вагиналната стена. Опитай се да хванеш тампона и да го измъкнеш. Ако не успееш, отиди веднага на лекар!

 

 

От няколко месеца пия противозачатъчни и вече почти не ми се прави секс. Каква е причината? - За съжаление, това се случва при някои жени. Сподели проблема с гинеколога си и го помоли да ти предпише други медикаменти, които може да нямат такъв негативен ефект върху теб. Все пак не бива да потискаш либидото си излишно. Ако проблемът продължава, спри да пиеш противозачатъчни и се предпазвай от болести, предавани по полов път с презервативи.

 

Какъв цвят е нормалната урина? - Като цяло това зависи от количеството вода, което приема човек, колкото повече вода пиеш, толкова по-безцветна ще е урината ти. Иначе нормалният цвят е от прозрачна до тъмно жълта.

 

При някои секс пози ми се „пръцка“. Защо се получава така? - Тъканта между ректума и вагината е доста тънка. Дълбокото проникване също създава чувството, че ще изпуснете газове всеки момент. При положение, че изпитвате дискомфорт, помолете партньора си да смените позата.

 

Искам да пробвам анален секс, но не знам как да го направя наистина безопасно? - При аналния секс е много важна хигиената! За да избегнеш неприятния момент с изпускането, направи си клизма преди да разнообразиш сексуалния си живот. Използвай достатъчно количество лубрикант, за да не те боли и никога НЕ редувай аналния с вагиналния секс, освен ако не сменяте презервативите. В противен случай партньорът ти ще пренесе микроби от ануса във вагината и това ще доведе до инфектиране.

 

Гинекологът ми откри, че съм се заразила с човешки папилома вирус. Ако се ваксинирам ще се излекувам ли? - Специалистите препоръчват ваксината да се поставя на момичета, които все още не водят сексуален живот. След това тя може да няма ефект, ако девойката вече е заразена. Ваксината в никакъв случай НЕ лекува вируса.

 

Прекалено много се овлажнявам и не усещам нищо. Какво да правя? - Някои жени имат проблеми с овлажняването и използват лубриканти, но има и такива, които прекаленото овлажняване им пречи. Помоли партньора си да се отдръпне, избърши се с мека кърпа и продължете.

 

Снимка: Dreamstime

 

Чувал/а съм, че е опасно да се вкарва въздух във вагината. Вярно ли е? - Да, макар и доста рядко, възможно е това да доведе до фатална емболия, затова бъдете внимателни!

 

Имам подутина „там долу“. Как да разбера дали е нещо опасно? - Изчакай 1 седмица и ако не се махне, значи не е враснало косъмче или пъпка. В такъв случай посети гинеколога/уролога си.

 

Вярно ли е, че киселото мляко лекува гъбички? - Вместо да си правиш експерименти, по-добре посети специалист, който ще ти изпише подходящи медикаменти. Лекарствата са евтини и със сигурност ще те излекуват. Все пак живеем в 21-и век!

 

Първата част от статията може да прочетете тук, а втората тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия