Крият ли рискове тампоните?

Ако вие сте от жените, които употребяват тампони, когато са неразположени, трябва да бъдете доста внимателни. Няма спор, че тампоните са доста удобни, но е факт, че могат да ви докарат сериозни проблеми, ако не ги използвате, както трябва. Най-важнот

2011-11-25 02:32:00
Крият ли рискове тампоните?
Ако вие сте от жените, които употребяват тампони, когато са неразположени, трябва да бъдете доста внимателни. Няма спор, че тампоните са доста удобни, но е факт, че могат да ви докарат сериозни проблеми, ако не ги използвате, както трябва. Най-важното е да ги сменяте редовно, защото ако остане по-дълго време в организма ви, бактериите по него ще се размножат и ще започнат да отделят токсини във влагалището ви.

Не забравяйте, че тампонът е идеален инкубатор за размножаване на опасната инфекция от златист стафилокок. Ако токсините успеят да проникнат в кръвотока може да развиете синдром на токсичния шок. Това заболяване се получава от забравен тампон, който е седял дълго време във влагалището. Хубавото е, че този синдром се среща доста рядко. Симптомите са диария, повишена температура, ниско кръвно налягане, обрив, шок, прилошаване. Ако получите някои от тези симптоми, веднага махнете тампона от влагалището си.

Не забравяйте, че винаги, когато го сменяте, ръцете ви трябва да са чисти. Един тампон не трябва да седи повече от 4 часа във вашето влагалище. Нощно време забравете за тях и използвайте нощни превръзки, за да може да се пречисти тялото ви на спокойствие.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия