До какво може да доведе сексът без презерватив

2012-11-21 12:16:00
До какво може да доведе сексът без презерватив
Снимка: Dreamstime

Да правиш секс без презерватив е много глупаво нещо, особено ако си с нов или непостоянен партньор и не ползваш противозачатъчни хапчета.

 

На всеки се случва да прави неразумни неща и ако това ти се е случило на теб, хубаво е този път да постъпиш разумно и да си направиш нужните изследвания, защото сексът без презерватив може да доведе до сериозни болести, предавани по полов път.

 

 

Една седмична след въпросната бурна сексуална нощ трябва да се изследвате за трихомониаза, хламидии и гонорея. Именно тези три болести са най-разпространените и в повечето случай известен период от време нямат никакви симптоми.

 

Тестът, който трябва да си направите, представлява изследване на урината или взимане на влагалищен и уретрален /при момчетата/ секрет за изследване. За трихомониазата е необходима само намазка.

 

Резултатите ще бъдат готови след около 7 дни. Добрата новина е, че тези болести се лекуват с помощта на антибиотици, но е факт, че ако имате хламидии ще ви е нужно доста време, за де преборите с тях.

 

По същото време трябва да си направите изследване и за хепатит Б. Ще ви бъде взета кръвна проба, за да се открие наличието на антитела на вирусен хепатит Б. Този вирус поразява черния дроб и не е изключено да се стигне до фатален край. Има възможност да вземете превантивни мерки, като си поставите ваксина против хепатит Б, но това трябва да стане, преди да започнете да водите сексуален живот.

 

Отбележете си датата, когато се правили необезопасен секс и 3 месеца по-късно отидете и си направете изследвания за сифилис, херпес и СПИН.

 

Сифилисът е бактериална инфекция, която води до сърдечни проблеми, деменция и смърт, ако не се лекува навреме.

 

Херпесът предизвиква болезнени ранички по гениталиите, които могат да се появят веднага след заразяването. Херпесът не се лекува, но ако приемате нужните лекарства, поне няма да имате болка и да усещате дискомфорт.

 

За да разберете, дали сте изтеглили късата клечка и сте се заразили със СПИН, трябва да си направите кръвен тест, който е безплатен и анонимен. Резултатите ще бъдат готови след 5-10 минути, така че няма да се притеснявате няколко дни, докато разберете.

 

За съжаление, все още няма лечение на СПИН, но има медикаментозни програми, благодарение на които заразените хора живеят дълги години пълноценен живот. Засега болестта е нелечима и изходът е фатален.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
yakuza_
преди 11 години

до 18 годишна издръжка


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия