Да си останете ли приятели във Facebook с бившия/бившата?

2012-10-03 21:30:00
Да си останете ли приятели във Facebook с бившия/бившата?
Снимка: sxc.hu

Да си останете приятели във Facebook с бившия ви приятел е най-лошото решение, което можете да вземете, в случай, че все още сте с разбито сърце, смятат британски психолози, цитирани от “New York Daily News”.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалисти от Брунелския университет провели експеримент с участието на 464 души, преживели наскоро болезнена раздяла. Част от тях изтрили завинаги бившия си партньор от списъка с приятелите си във Facebook, а останалите не могли да направят това.

 

Оказало се, че запазването на виртуалния контакт с бившия води до повишаване на негативните емоции и на чувството за стрес и неудовлетвореност от живота. Освен това хората, които продължавали да комуникират онлайн с бившата си тръпка, били по-склонни към това да поискат да възобновят взаимоотношенията си с този човек.

 

„Виртуалното общуване, също както реалния контакт, може да забави процеса на оздравяване на разбитото сърце”, коментират авторите на изследването.

 

Учените съветват да изтриете бившия си приятел от Facebook или най-малкото – да спрете да проверявате профила му през 5 минути, ако искате да се съвземете след раздялата и да продължите с вдигната глава напред.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия