Преодолей раздялата в 6 лесни стъпки!

Без значение дали си бил зарязан или ти си бил  инициаторът на раздялата, развалянето на взаимоотношенията с човек, когото си обичал, винаги боли. Макар че все още не съществува магически начин з

2012-03-15 18:29:00
Преодолей раздялата в 6 лесни стъпки!
Снимка: sxc.hu

Без значение дали си бил зарязан или ти си бил  инициаторът на раздялата, развалянето на взаимоотношенията с човек, когото си обичал, винаги боли. Макар че все още не съществува магически начин за лекуване на тъгата след раздялата, виж как можеш да се справиш със ситуацията в няколко прости стъпки:

 

1. Проумей, че всичко е свършило.

Най-голямата грешка, която можеш да направиш след раздялата с гаджето си? Да отказваш да приемеш, че това се е случило. За настъпването на края на всяка връзка има определена причина. Щом и двамата или един от вас е стигнал до заключението, че разделени ще ви е по-добре, значи има достатъчни основания да смята така. Приеми раздялата като факт и насочи погледа си към бъдещето. Това е първата стъпка към излекуването от тъгата.

 

2. Поплачи си.

Ако имаш нужда да поплачеш – направи го! Не задържай негативните емоции в себе си. Сълзите ще ти помогнат да намалиш нивата на стреса и да се успокоиш.

 

3. Остави бившия/бившата си на мира.

Дори и да ти се иска да се обадиш на бившето си гадже, просто за да чуеш гласа му/й – недей! Остави го/я да подиша свободно. Може би след няколко седмици или пък месеци ще се почувстваш готов/а да завържеш приятелски отношения с бившето си гадже, но за момента е по-добре да не се опитваш да правиш подобно нещо.

 

 

4. Намери си занимание.

Намери си нещо, което да занимава ума ти постоянно. Не бездействай. Запълвай изцяло времето си с най-различни занимания. Срещай се с приятелите си, запиши се на някакъв спорт или курс по език. Колкото по-малко време прекарваш насаме със себе си, толкова по-рядко ще се самосъжаляваш и ще мислиш за бившия/бившата си.

 

5. Направи промяна.

Започни на чисто и направи някаква промяна със себе си или с живота си, която смяташ, че ще е за твое добро. Направи си нова прическа или поднови гардероба си – това ще повдигне самочувствието ти. Запиши се на някакъв курс, за да подобриш знанията и уменията си.

 

6. Остави времето да отмине.

Времето наистина лекува, колкото и тривиално да звучи. С времето болката от раздялата ще става все по-малка, докато накрая изчезне съвсем. Не забравяй, че в един момент любовта отново ще се появи на хоризонта и ти отново ще срещнеш някой, в когото ще се влюбиш. Горе главата!

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия