Преди да се събереш отново с бившия...

2012-04-10 21:38:00
Преди да се събереш отново с бившия...
Снимка: sxc.hu

От известно време насам си започнала отново да комуникираш с бившия си приятел. Припомняш си всички ваши прекрасни мигове заедно и си мислиш, че той може би се е променил и може би причината, поради която сте скъсали, вече не е актуална. Започваш да виждаш в него само и единствено положителните му качества и си мислиш: „Ето защо се влюбих в него!”. Отново му вярваш и нещата между вас се развиват повече от чудесно. Вероятно дори си задаваш въпроса, какво би се случило, ако двамата отново се съберете. Да, може би сега на вас с него ви се струват забавни всички онези търкания, които сте имали в миналото, но сигурни ли сте, че сте разрешили всичките проблеми помежду си?

 

Да се събереш отново с бившия си приятел може да бъде нещо наистина прекрасно. Но едновременно с възможността за успех съществува и възможност за пореден разочароващ провал, дължащ се на липсата на комуникация помежду ви. Преди да се хвърлиш отново в обятията на бившия си, хубаво би било да обърнеш внимание на няколко неща:

 

1. Не позволявай на чувствата ти да те завладеят.

Твърде вероятно е моментните силни и топли чувства, които са те завладели, да замъглят трезвата ти оценка. Опитай се да игнорираш емоциите си и да се съсредоточиш върху това, дали подновяването на връзката ти с твоя бивш би имало позитивен ефект върху живота ти в дадения момент. Ако на този етап в главата ти се появят определени съмнения, значи трябва сериозно да обмислиш действията си, преди в крайна сметка да ги предприемеш.

 

 

2. Излекувала ли си раните си?

Задай си въпроса, дали си излекувала вече раните, които той ти е нанесъл. Дори и в момента бившият ти да изглежда променен и да те уверява, че няма да повтаря грешките си, дали имаш основания да му имаш доверие? Смяташ ли, че е наистина искрен или пък просто се опитва отново да те спечели? Подсигури се, доколкото е възможно, че той няма отново да те нарани. Разговаряй открито с него и изяснете всичко, което те вълнува.

 

3. Откажи се от предишните си очаквания.

Да започнеш нова връзка с бившия ти означава да оставиш старата в миналото. Откажи се от предишните си очаквания и мечти и започни да градиш нови. Започнете начисто. Съсредоточете се върху заздравяването на доверието помежду ви и изграждането на взаимоотношения, по-добри от предишните. Старайте се да не повтаряте същите грешки, като тези в миналото.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия