Влюбена си в бившия на най-добрата ти приятелка – а сега какво?

2012-07-14 20:54:00
Влюбена си в бившия на най-добрата ти приятелка – а сега какво?

Често любовта просто се случва. Тя не пита нито за времето, нито за мястото, нито за обекта на чувствата ни. Вероятно една от най-неприятните ситуации, в които можете да изпаднете, е тази, в която се влюбвате в бившето гадже на най-добрата си приятелка и то ви отговаря със същото.

 

 

Вината

 

Съвсем разбираемо е двамата да изпитвате известно чувство за вина. Това обаче не бива да е така. Невинаги можем да контролираме чувствата и желанията си. Едва ли някой от вас е искал и планирал да се влюбите един в друг, но след като това се е случило трябва да го приемете и да продължите напред.

Любовта е едно от най-красивите чувства, които един човек може да изпита. Ето защо последното нещо, с което тя трябва да е свързана, е вината. Никой не трябва да се чувства виновен заради способността си да обича и възможността да бъде обичан.

 

 

Разговорът и честността

 

Вместо да отбягвате приятелката си или пък да се опитвате да отблъснете обекта на чувствата си, трябва да се подготвите за един напълно открит и сериозен разговор с дружката си. След като сте толкова добри приятелки, би трябвало да можете да разговаряте спокойно на всякакви теми... дори и на тази.

Споделете на най-добра си приятелка как се чувствате, обяснете й, че не сте планирали това, но то просто се е случило. Не пропускайте да кажете, че безкрайно много държите на нея и не искате да я загубите. Въпреки всичко обаче настоявайте, че и вие имате право на щастие. В крайна сметка – бившият й не е нейна собственост. Щом двамата са се разделили, значи не са били един за друг. Всеки един от тях има правото да търси любовта при някой друг.

 

 

Изборът

 

Колкото и да не ви се иска, понякога нещата просто няма да са на ваша страна. Твърде вероятно е най-добрата ви приятелка да ви накара да избирате между нея и него – избор, който със сигурност ще ви разкъсва. Единственият съвет в този случай е – следвайте сърцето си, то ще ви подскаже какво да направите.

 

 

Взаимоотношенията


След като сте се изяснили с най-добрата си приятелка, е време да обърнете внимание и на взаимоотношенията си с новия си партньор. В началото двамата със сигурност ще се чувствате неловко, но с времето това ще отмине. Хубаво е първоначално да избягвате прекалената демонстрация на чувствата ви пред вашата приятелка – както за ваше, така и за нейно добро. Рано или късно тя ще свикне с мисълта за вас двамата и тогава няма да има нищо, от което да се притеснявате. Дотогава обаче го карайте малко по-спокойно.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия