Дали все още има чувства към бившата си приятелка?

Когато вашият любим заговори за бившата си приятелка ви жегва нещо и определено не се чувствате добре. В такива моменти се питате дали той не съжалява, че са се разделили и дали все още не я обича. Те

2012-01-20 15:13:00
Дали все още има чувства към бившата си приятелка?

Когато вашият любим заговори за бившата си приятелка ви жегва нещо и определено не се чувствате добре. В такива моменти се питате дали той не съжалява, че са се разделили и дали все още не я обича. Тези мисли могат да провалят връзката ви и тя никога да не се развие така, както сте желали. Без да го питате директно няма как да разберете дали тя не му липсва (въпреки че, ако го питате и тя му липсва, надали ще научите истината). Има обаче и знаци, които ще ви подскажат, че той все още таи някакви чувства към нея:

1. Крие миналото - когато човек крие миналото се, сякаш все още страда по изминалите дни или поне такова впечатление остава у околните. Ако вашият любим няма желание да говори за бившата си приятелка, опитайте се да разберете кое го е подтикнало да се опита да скрие своето минало.

2. Кутия със спомени - в нея има най-различни неща, които са свързани с нея - билети за концерти, за кино, за театър, снимки, сувенири, листчета и т.н. Ако той наистина я е преживял дори да има такава кутия, той няма да я държи на видно място. Все пак човек не трябва да изхвърля спомените си, но и те не бива да са част от ежедневието му.

3. Говори често за своята бивша приятелка - съвсем нормално е подсъзнателно в началото да сравняваме сегашния си партньор с бившия. Но ако сегашният ви приятел често говори за своята бивша любов, това не е хубаво, защото вашата връзка още в началото е обременена с неговото минало. За да имате здрави и стабилни взаимоотношения, вие трябва да започнете на чисто. Не е нужно да слушате неговите истории за нея, защото това ще ви нарани много, все пак вие сте влюбена в него. По-добре и двамата си спестете лични истории, за да не се нараните, без да го искате.

4. Сексуалният ви живот - възможно е, ако все още я обича, той да се притеснява да прави секс с вас, защото ще го чувства като изневяра. Затова в началото на вашата връзка или докато той все още я обича, е напълно възможно да има проблеми с ерекцията или да не може да достигне до оргазъм. В такива моменти той се чувства повече виновен, отколкото възбуден.

5. Дебне я в интернет пространството - ако забележите, че той постоянно следи профила й и търся информация, свързана с него, ако държите на него, по-добре седнете и поговорете. Ако вашият любим има нужда да знае как върви животът на бившата му приятелка, по този начин той пренебрегва сегашната си любовна връзка. Седнете и помислете сериозно дали искате да имате такъв човек до себе си и дали си заслужава.

6. Инстинктът ви ви предупреждава - жените са доста интуитивни личности и понякога просто усещат, че нещо не е наред. Ако и вие имате такова чувство, по-добре проверете дали наистина няма нещо, което да ви притеснява. Ако усетите, че му нямате доверие, но държите на вашата връзка, седнете и поговорете сериозно и директно го питайте дали нещата помежду ви са наред.

7. Не е готов за връзка - когато един мъж каже, че все още не е готов за връзка, това не е, защото наистина не е готов, а защото все още има чувства към бившата си приятелка. Ако все пак имате някакви взаимоотношения от известно време, но връзката ви не се развива, седнете и поговорете по въпроса. Може би, той все още таи надежда, че ще се върне при бившата си приятелка и не иска да се впуска в сериозна връзка. Ако се чуди дали е дал всичко от себе си, за да запази предишната си връзка, то това означава, че все още не е готов да има нова, защото не иска друга жена в живота си. Поне не я иска толкова близо до сърцето му, камо ли в него.

8. Не е сигурен какво чувства към вас - в един момент той е самата прелест, но в следващия се държи с вас, сякаш сте непознати. Явно той не е сигурен какво точно изпитва към вас. Когато се държи лошо с вас, той се чувства виновен, защото вие не заслужавате лошо отношение, а когато е нежен, той е такъв, защото не иска да нарани чувствата ви.

9. Контактува с бившата си приятелка - когато връзката ми е завършила по цивилизован начин е напълно нормално да контактуват от време на време, но в границите на разумното. Ако двамата са добри приятели, те няма да имат нищо против да се дистанцират един от друг, за да могат да продължат личния си живот нормално и без излишни проблеми.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия