Няколко неща, които не знаете за секса (+ видео)

2012-06-05 10:06:00
Няколко неща, които не знаете за секса (+ видео)
Снимка: sxc.hu

Въпреки че голяма част от тийнейджърите правят секс, малко са тези, които имат достатъчно информация по въпроса. Вижте няколко неща за секса, които най-вероятно не знаете:

 

Клиторът е вътрешен орган

 

Повечето хора са напълно убедени, че клиторът е външен отговор. Всъщност това не е така. Това, което се вижда е просто неговият връх. По-голямата част от него се намира в таза, а когато жената получава оргазъм той се „увива“ около влагалището и по този начин жената изпитва уникално удоволствие, което засяга и мъжа.

 

В клитора се намират над 8 000 нервни влакна (повече, отколкото има при мъжкия пенис), които са виновниците това място да доставя удоволствие на дамите.

 

Жените, които правят секс, са по-атрактивни

 

Представителките на нежния пол, които водят задоволителен сексуален живот, са по-привлекателни за мъжете. Техните нива на естроген се повишават и тяхната кожа и коса изглежда и е по-здрава и красива.

 

По време на оргазъм се увеличава притокът на кръв и по този начин бузите на дамите стават по-розови, а устните – по червени.

 

Противозачатъчните понижават либидото

 

Тези хапчета са изключително удобно средство за предпазване от нежелана бременност (въпреки че тяхната употреба се препоръчва за жени, които имат постоянен партньор, който си е направил тестове, преди да започне да прави секс без презерватив), но е възможно да намалят желанието за секс у жената. Проучвания показват, че мъжете смятат дамите, които пият противозачатъчни, са по-малко привлекателни и интересни, защото са техни потенциални бъдещи партньорки, а те се плашат от сериозни взаимоотношения.

 

Спермата е питателна

 

В нея се съдържат както калории, така и доста полезни вещества като витамин С, витамин В12, калций, калий, цинк и магнезий. И въпреки това витамините си остават по-полезни от спермата. Това са просто любопитни факти.

 

 

Генетиката оказва влияние кога ще загубите девствеността си

 

Всеки сам решава кога за пръв път ще прави секс. Но редица проучвания показват, че генетиката играе важна роля във вземането на това решение.

 

В днешно време малко младежи чакат да узреят достатъчно, за да започнат да водят сексуален живот. И въпреки че започването на сексуален живот зависи и от стечението на обстоятелствата, генът и характерът също са важни фактори.

 

Правите ли секс, ще си докарате някаква инфекция/болест

 

За жалост, почти няма човек, който да прави секс и никога да не му се е случвало да развие инфекция или да се зарази с болест, предавана по полов път. 80% от практикуващите секс страдат от полово-предавана болест, но не развиват никакви симптоми, а само заразяват интимните си партньори. Мъжете носят в себе си човешкия папилома вирус (HPV) и го предават на партньорката си, когато тя е има занижен имунитет. Има ваксини, които предотвратяват развитието на двата най-опасни щама, но в България не са толкова разпространение и използвани.

 

Сексът подобрява имунната система

 

Хората, които водят редовен сексуален живот, по-рядко боледуват, защото увеличават нивата на имуноглобулин А в организма си. Това е антитяло, което вирее в слюнката и помага за предотвратяването на настинки и грип, преди те да са се активизирали.

 

Женската сексуалност е мистерия

 

Учените се делят на два лагера относно наличието на G точка при жените – според едните тя е просто мит, но според другите наистина съществува. Проучване от последните 1-2 месеца, при което било направена дисекция, показва, че вътре наистина има удебелен участък от тъканта, намиращ се там, където се говори, че има G точка.

 

Съществува или не, това не е толкова важно. Важното е сексът да носи удоволствие и на двамата партньори.

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 12 години

"Повечето хора са напълно убедени, че клиторът е външен отговор. "Да, бе, досега бях убедена, че е външен отговор!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия