Какво убива желанието за секс?

2012-05-02 10:58:00
Какво убива желанието за секс?
Има много фактори, които убиват желанието за секс. Снимка: sxc.hu

Алкохол

 

Отдавна е известно, че алкохолът в големи количества вреди на мъжката сексуалност. Същото се отнася и за други зависимости. Консумирайте алкохол с мярка, за да не се излагате под завивките.

 

Затлъстяване

 

При затлъстяване се наблюдава липса на удоволствие от секса, понижено либидо, затруднения при секс. Проблемът е сложен и комплексен. Решението е едно – предприемането на сериозни мерки за нормализиране на теглото, възвръща и либидото и сексуалността.

 

Депресия

 

Един от признаците на депресия е именно пониженото либидо. Антидепресантите също вредят на сексуалността, но сериозната депресия също може да носи тежки последици. Така че, тежката депресия трябва да се лекува.

 

Стрес

 

Ако графикът ви е претоварен и ви притесняват крайни срокове, забравяте за себе си, нямате време да се чувствате привлекателен, ако въобще ви е останало някакво либидо... Същото се отнася, когато сте натоварени с финансови или семейни проблеми. Не ви остава нищо друго, освен да започнете да управлявате задачите и проблемите, вместо те вас.

 

 

Липса на интимност

 

Сексът без интимна близост, отношения, емоционално обвързване убива либидото. Да се отделя достатъчно време един за друг е част не само за здравината на връзката, но и за добрите изживявания в леглото.

 

Медикаменти

 

Приемът на антидепресанти, лекарства за регулиране на кръвното налягане, антихистамини, някои контрацептиви, прогестерон, химиотерапия и др. рушат либидото

 

Липса на сън

 

Ако си лягате твърде късно и ставате прекалено рано, кога би могло да ви остава време за секс. Непълноценният сън убива всяко желание за живот, работоспособността, не подминава и либидото. За възрастния човек 7 часа за пълноценност са задължителни.

 

Нерешени проблеми във взаимоотношенията

 

Неяснотите и неразрешените проблеми между партньорите във връзката убива либидото. За жените е мното по-важно между двамата да има емоционална близост, което не винаги се приема от мъжа. Лошата комуникация, скандалите, разклатеното доверие и други бариери, които възпрепятстват интимността не водят до нищо друго освен до... разминаване. Ако държите един на друг и имате чувства да се подаде ръка е лесно, стига да не се прекалява с ината...

 

Ако не харесвате тялото си

 

Обикновено е проблем на жените. Приемат, че имат свръхголям ханш или малки гърди, притесняват се от вида на голото си тяло и се чувстват непривлекателни. Всъщност, това, което убива мъжкото желание е ниското самочувствие на тази жена. Затова е крайно време да погледнете хубавите части от тялото си, да приемете несъвършените и да започнете да се чувствате в кожата си.

 

Още здравни новини може да намерите в Puls.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
irresistible_smile
преди 11 години

''Какво убива желанието за секс?''-когато няма любов и желанието го няма...

scrooper
преди 12 години

Липсата на сън често ни кара да се чувстваме като в сън, като надрусани. По- хубав секс от тоя в такива моменти няма <3


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия