Все още ви липсва бившият/бившата? Какво да правите?

2012-05-16 12:43:00
Все още ви липсва бившият/бившата? Какво да правите?
Снимка: sxc.hu

Бившият/бившата – една тема, която винаги е актуална и често е болезнена.

 

От няколко седмици вече сте „свободна молекула“, но въпреки това не се радвате на свободата си. Почти не минава ден, без да мислите за него/нея. А понякога той/тя е постоянно в мислите ви, каквото и да правите.

 

Всеки ден вие влизате във Facebook, само за да видите какво ново има на страницата му/й. И когато видите, че той/тя се забавлява без вас или че има ново момиче/момче покрай него, вие се побърквате от ревност и болка. По-добре не бъдете мазохисти и не го/я следете.

 

Някои хора дават всичко от себе си, за да забравят бившия/бившата, но въпреки това не успяват да постигнат целта си. Постарайте се постоянно да сте заети, намерете си ново хоби, запишете се да учите чужд език, спортувайте.

 

Всеки е чувал, че времето лекува. Това горе-долу е вярно, невинаги лекува, но поне помага човек да свикне да живее с болката си и да се сеща за нея по-рядко. Разбира се, че ще ви стане ужасно неприятно, ако видите, че бившия/бившата си има нов/а или ако се опитате да флиртувате с някого, но ви отхвърлят. Въпреки това не губете вяра в себе си и продължете напред.

 

Ако са минали месеци от раздялата и въпреки това не сте успели да преодолеете случилото се, потърсете помощ от училищния психолог или помолете родителите си да ви заведат на такъв. Няма нищо срамно човек да сподели проблемите си на чужд човек, който ще му даде максимално адекватни съвети.

 

 

Голяма част от връзките завършват с фразата „Нека поне си останем приятели“. Е, приятелство не може да съществува, ако един от двамата все още е влюбен. Ако бившето ти гадже иска да си останете приятели, но вие все още го обичате, обяснете му, че имате нужда от време, за да преодолеете случилото се. Изключително ще ви е трудно да излизате заедно и да се правите, че сте просто приятели, защото ти не гледаш на него/нея като на приятел. Нека мине време от раздялата ви, тогава се вижте, прекарайте известно време заедно, но в компанията на още хора и преценете дали може да поддържате някакво приятелство.

 

Другата известна поговорка е „Клин-клин избива“. Но те невинаги е в сила. Дори вече да си имате ново гадже, това не означава, че сте преодолели чувствата си. За вас все още няма човек, който да е по-добър от бившия/бившата. Ако наистина обичате бившето си гадже, разделете се със сегашното. Не е честно да бъдете с човек, към когото нямате истински чувства. Всеки заслужава да бъде №1 за човека, когото обича.

 

Чудите се дали някога ще преодолеете бившето си гадже? Да, ще успеете! Просто ви трябва време, воля и желание. Но целта не е да забравите бившия/бившата, а да достигнете до състояние, в което не мислите постоянно за него/нея. Все пак сте били известно време заедно и сте сътворили толкова хубави спомени заедно. Не ги забравяйте, те с изключително ценни. Продължете напред, продължете да търсите истинската си любов, но никога не обръщайте гръб на бившите си гаджета.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия