Известна британска пиеса ще бъде поставена в СФУМАТО

"Съзвездия" на Ник Пейн ще се играе за първи път на 16 април

2019-04-12 15:30:00
Известна британска пиеса ще бъде поставена в СФУМАТО
Снимка: PR/СФУМАТО

Една от най-добрите и популярни съвременни британски пиеси ще бъде поставена и на българската сцена. Става дума за "Съзвездия" на британеца Ник Пейн. Постановката е носител на наградата Evening Theatre Award 2012 за най-добра съвременна британска пиеса.

 

Премиерните дати у нас ще бъдат 16 април и 23 май. Режисьор на пиесата е Йордан Славейков ("Паякът", "Стъклената менажерия" по Тенеси Уилямс) и тя ще бъде играна на камерната сцена на Театрална работилница "СФУМАТО". Текстът се поставя за първи път в България, съобщава PR експертът Нели Жекова.

 

Зрителите ще проследят историята на безгрижният пчелар Роланд и Мариан, която работи в Университета Съсекс в областта на квантовата космология. Те се запознават на барбекю и започват връзка. За разлика от много драматични разкази, които са изградени върху движението и усещането за прогрес, “Съзвездия“ е изградена върху повторението. Тъй като двамата герои се срещат в последователност от повтарящи се като част от пъзел сцени. Сякаш двамата се срещат за първи път много пъти.

 

Режисьорът Йордан Славейков  показва многократно различни сцени, съзвездие от повтарящи се различни разкази, в които Роланд и Мариан изживяват още веднъж живота си заедно, и много пъти живот, който не са имали, гласи съобщението. В ролите влизат Невена Николова и Васил Михайлов.

 

Джулия Бочева дебютира в Народния театър

 

Що е то документален театър?

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия