Карл Лагерфелд почина на 85 г.

Причината е рак на панкреаса

2019-02-19 16:00:00
Карл Лагерфелд почина на 85 г.
Снимка: Reuters

Известният дизайнер и креативен директор на Chanel, Карл Лагерфелд, почина на 85-годишна възраст. Той е издъхнал в болница в Париж. Бил е приет там в понеделник вечерта, предават от френското списание "Closer". А причината за смъртта на дизайнера е рак на панкреаса.

 

Лагерфелд е роден на 10 септември 1933 година в Хамбург, Германия. Започва работа в модната индустрия, когато е на 22-годишна възраст.  Тогава започва работа в ателието на Пиер Балмен, а три години по-късно чиракува при Жан Пату, от когото получава най-важните си уроци по отношение на модата. През 1959 година напуска модната къща и става дизайнер на свободна практика, като изпълнява проекти за Krizia, Charles Jourdan и Valentino.

 

Започва да работи за Chanel през 1983 г. Той успява да възроди модната къща чрез преправяне на популярните архиви. Създава иновативни вариации на класическите модели на Chanel, комбинирайки строгия стил на Коко Шанел и съвременните тенденции. В края на 90-те години от списание "Vogue" го наричат "несравним интерпретатор на настроението на момента".

 

Тъмните костюми и бялата коса, вързана на опашка, са негова запазена марка. Той често е слагал и слънчеви очила. "Аз съм като карикатура на себе си и това ми харесва", казваше за външния си вид той.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия