Големият син на Фидел Кастро се самоуби

Фиделито сложи край на депресията

2018-02-02 13:30:00
Големият син на Фидел Кастро се самоуби
Снимка: Instagram

Хавана, Куба: CNN съобщи, че 'Фиделито' Кастро Диаз-Баларт, най-големият син на бившия кубински президент Фидел Кастро, отне живота си вчера (01.02.2018).

 

Фиделито бил на 68 години и страдал от депресия през последните месеци. Висок, брадат, като баща си, той е единственото дете на кубинския революционер от първата му съпруга Мирта Диас-Баларт. Двамата се разведоха преди Кастро да се издигне на власт.

 

Като малък Фиделито бил изпратен от майка си на посещение при Кастро, след като превзема острова, но той не пуска сина си да се върне. От ранно детство той се показва в телевизионни интервюта с баща си, по-късно учи в Съветския съюз и се жени за рускиня, според официалната му биография.

 

Той ръководи програмата на Куба за ядрена енергетика до свалянето на баща му от власт, а след като неговият чичо – Раул Кастро поема президентския пост през 2008, Фиделито е назначен за негов научен съветник и отново започва да прави публични изяви. През 2015 е заснет на парти в Хавана с Парис Хилтън и Наоми Кембъл.

 

Снимка: Instagram

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия