Почина Рей Томас

Музикантът си отиде на 76 години

2018-01-08 13:30:00
Почина Рей Томас
Снимка: Reuters

Звукозаписната компания на изпълнителя потвърди, че той е починал внезапно в четвъртък (4.1.18) в дома си в Съри, югоизточна Англия.

 

 

Те казаха в изявление: 'С дълбока скръб и тъга обявяваме, че Рей Томас, основател, флейтист и вокалист на Moody Blues, почина внезапно в дома си.

 

Ние сме шокирани от смъртта му, ще ни липсва неговата топлина, хумор и доброта. Беше привилегия да го познаваме и да работим с него, подкрепяме съпругата и семейството му в този тъжен момент'.

 

 

Рей разкри, че през 2004 е диагностициран с рак на простатата, но е бил в ремисия и призовава други да се изследват за болестта.

 

 

Той казва: 'Ракът ми не може да бъде опериран, но имам лекар, който веднага ми назначи лечение с 90% успеваемост. То ще продължи до края на живота ми.

 

Имам четирима близки приятели, които се претърпели подобно лечение или операция и всичко е минало добре. Не ми харесва да говоря публично, но реших да го направя.

 

Снимки: YouTube

 

 

Диагнозата 'рак' ще разтърси семейството ви, но ако е уловена навреме, може да бъде излекувана или държана в приемливо положение, затова призовавам всички мъже да се изследват. Това е само кръвен тест – няколко минути от деня, за да се спасиш'.

 

Рей Томас записва седем албума с 'The Moody Blues' и известно време свири на флейта през 1967. Той създава редица песни, включително 'Veteran Cosmic Rocker' и пуска соло албумите 'From Mighty Oaks' и 'Hopes Wishes and Dreams', когато групата временно се разделя през 1974.

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия