БНТ1 превръща „Голямо междучасие” в риалити формат

2016-10-19 23:04:00
БНТ1 превръща „Голямо междучасие” в риалити формат

БНТ 1 съвместно с D2 превръща деветото издание на музикалното състезание "Голямото междучасие" в риалити формат. Предаването стартира в ефира на БНТ 1 на 16-ти ноември. Риалити форматът ще се излъчва всяка сряда от 21:00 часа, веднага след централната емисия „По света и у нас”. Зрителите ще проследят оспорваната музикална надпревара в шест епизода, като големият финал е на 21-ви декември.

 

В състезанието ще участват млади и училищни поп и рок групи от цялата страна. Бандите са минимум от двама души, като възрастта им не трябва да е над 22 години.

 

Вече са избрани групите, които продължават напред и ще участват в телевизионното предаване реши селекционната комисия, в състава на която са Димитър Кърнев от D2, който е и музикален продуцент на „Голямото рок междучасие”, издателят Ивайло Нойзи Цветков, музикалният журналист Васил Върбанов, фронтменът на "Jeremy?" – Ерсин Мустафов и Георги Георгиев от „Остава”.

 

„Това са може би най-добрите млади групи в България и почти всички днес надминават очакванията ни.” – каза Димитър Кърнев.

 

Риалити форматът ще се излъчва всяка сряда от 21:00 часа, веднага след централната емисия „По света и у нас”. Зрителите ще проследят оспорваната музикална надпревара в шест епизода, като големият финал е на 21-ви декември.

 

„Това, че повече от 140 ученически групи поискаха да участват във формата го превръща в своеобразно изследване на музикалната култура на това поколение. Обществената телевизия ще се превърне в сцена от която ще се промени съдбата на групата победител, защото тя ще получи музикално оборудване, шанс да заснеме свой клип и възможност да превърне зрителите в свои фенове.” – заяви програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

 

Изпълнителите Милена Николова - Миленита и Деян Каменов – Дидо от Д2 са водещите на формата. Те ще преминат, заедно с избраните след кастинга рок банди, по пътя до голямата победа.

 

Допълнителна информация и пълният регламент на състезанието можете да откриете на www.rockbg.com и www.bnt.bg.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия