„Оставих те да си отидеш” – най-бързо продаващият се криминален роман

2016-06-15 10:07:00
„Оставих те да си отидеш” – най-бързо продаващият се криминален роман
Снимка: изд. Ciela

Брилянтен психологически трилър излезе от печат. „Оставих те да си отидеш” от Клеър Макинтош събира няколко гледни точки и всяка следваща ни пренася към нова следа в едно напрегнато разследване. 13 седмици в Топ 10 на „Сънди таймс” и най-бързо продаващият се криминален роман от нов британски автор през 2015 година, книгата завладя както феновете на трилъра, така и критиците, а авторката има номинация за британски дебютант за 2015-а. Клеър Макинтош вече е сравнявана с автори като Джилиан Флин и Паула Хоукинс.

 

„Оставих те да си отидеш” е роман, вдъхновен от истински случай. Клеър Макинтош се осланя на 12-годишния си опит като полицейски служител и една истинска история, в която кола убива в катастрофа 9-годишно дете и виновникът бяга от местопрестъплението. Случката потриса обществеността, но разследването не стига до обвинение. Като майка, току-що изгубила сина си, и като полицейски следовател с чувствителност към несправедливостта, Макинтош решава да обедини фактите и фикцията в трилър с разтърсваща психологическа фабула.

 

 

Кола блъска и убива дете пред очите на собствената му майка, а извършителят бяга. Джена Грей заминава за Уелс, за да излекува раните си от тежката душевна травма, но призраците на миналото ѝ я застигат. Един психопат е на път да довърши своята жертва веднъж завинаги, а тя е готова на всичко, дори да отиде в затвора, за да се отърве от него.

 

Инспектор Рей Стивънс се заема със заплетения случай, но за да стигне до дъното на историята, трябва да се пребори както с натиска от страна на началството, така и със собствените си семейни проблеми.

 

„Оставих те да си отидеш” е трилър, който предлага не само напрегнат сюжет, но и размисли за любовта, домашното насилие, чувството за притежание и свободата.

 

Клеър Макинтош е бивш полицай, но след дълга кариера в полицията, решава да стане журналист на свободна практика и да се занимава със социални медии. „Оставих те да си отидеш” е дебютният ѝ роман с издания в 28 страни и наредил се сред най-добрите книги на „Сънди таймс” за изминалата година.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия