Warcraft - филмът ще бъде на екран в България от 10 юни

2016-06-08 19:01:00
Warcraft - филмът ще бъде на екран в България от 10 юни
Снимка: Wowhead

Лятото тази година е доста дългоочаквано за гейминг феновете, за фентъзи феновете, също и за ценителите на напрегнатите филми с предистория. На 10.06.2016г. ще бъде премиерата на филма по едноименната игра - "Warcraft", чието заснемане отне доста време, заради многобройните си ефекти и сложния грим, който трябва да получат актьорите.

 

Самата игра е на повече от десет години, като това, което вълнува в нея, са сериозните усилия, които графичните дизайнери са дали от себе си, защото наистина са създали цял един свят. Впечатляващо е как дори листата по дърветата не са копирани елементи, а всяко едно е различно от другите и се вижда кристално ясно. Има различни континенти, разделени не просто териториално, но и времево. Различните територии пък са с различни особености на терена. Има няколко класа герои в играта, и още толкова раси, между които всеки играч може да избере. Дори самите къщички в Светът на Уаркрафт са отворени и може да се влезе вътре, където има легла и столчета, на които може да се седне.

 

 

Историята е доста обширна: минава през старите, антични богове, които са зли и са правили всичко възможно да унищожат света; драконовите аспекти, всеки от които е бил господар и пазител на нещо - на времето, на сънищата, на живота, на магията, на земята; кладенец на вечността, който е източник на магията на елфите; орки, които не могат да се разберат по между си; демони, които искат да унищожат света, не по-малко от старите богове; двама братя, един добър и един лош (дали?), делящи една жена, която обича само един от тях; гениален крал, който създава нови същества - неживите, и какво ли още не...

 

Филмът, който предстой да излезе на екран този месец, обхваща само малка част от цялата история на този свят, като българският превод е "Уаркрафт: Началото", от което съдим, че ще бъдем свидетели на картини от преди доста отминали в играта години. Това ще е история за сблъсък и неразбирателство между орки и хора, които по-късно ще имат един общ враг.

 

Актьорският състав не блести с нито едно твърде известно име, като изключим може би Бен Фостър, когото познаваме от сериала "Six Feet Under". В екранизацията по едноиименната игра, Фостър играе ключовата роля на Медив - Последният Пазител на Азерот.

 

Като бонус за феновете на филма, в самата игра подаряват специални дрешки, които отговарят визуално на тези, които ще бъдат показани в екранизацията.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия