Компютърните игри са полезни, особено за възрастните хора

2012-07-19 10:57:00
Компютърните игри са полезни, особено за възрастните хора
Снимка: Reuters

Въпреки че играта WarCraft е създадена през 1994 година, геймърите все още не могат да й се наситят и в момента я играят хора от цял свят. Оказа се, че в това няма нищо лошо, защото играта на WarCraft може да увеличи познавателните способности на играчите и да подобри тяхната концентрация.

 

 

Учените изследвали 39 души между 60 и 77-годишна възраст, които в продължение на две седмици играели на WarCraft. Резултатите показали, че тяхната памет и пространствени способности се подобрили и те запомнят по-лесно и дълготрайно в сравнение с тези, които не играят компютърни игри.

 

Преди да започнат да играят, възрастните направили тестове за интелигентност. В края на проучването тези, които имали най-ниски резултати, показали най-добро развитие. При тези с по-добрите резултати също имало развитие, но било по-малко.

 

За възрастните е полезно да играят всякакви стратегически игри, където се изисква мислене, изготвяне на стратегии и находчивост.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

Да, особено полезни, както са били полезни на тийна, починал от прекомерно цъкане на Дяболо :ХХХ

stoly
преди 11 години

То Warcraft и World of Warcraft са много различни неща, щеше да е полезна статия, ако можех да разбера за кое от двете се говори, едно се споменава, друго- на снимките.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия