Няколко новоизлезли книги

2015-12-24 16:10:00
Няколко новоизлезли книги
Снимка: freedigitalphotos.net

Ако все още се чудиш какви подаръци да избереш за близките си, книгата е един страхотен подарък. Ето няколко новоизлезли книги, които можеш да подариш за Коледа.

 

„Уна и Селинджър” Фредерик Бегбеде. Книгата пренася в следвоенните години и ни среща с Уна, 15-годишмата дъщеря на големия американски драматург Юджийн О’Нийл и бъдеща последна съпруга на Чарли Чаплин, и автора на незабравимия роман „Спасителя в ръжта” Селинджър, тогава на 23 години. Бегбеде пресъздава деликатно и с респект трепетите на тази неразцъфнала любов, вплитайки в разказа си имена като Труман Капоти и Ърнест Хемингуей.

 

 

„Виж ме”. Никълъс Спаркс. Колин Ханкок иска да избяга от сянката на мрачното си минало и се стреми да стои далеч от неприятностите. Последното, което търси, е сериозна връзка. Мария Санчес е адвокат в престижна кантора. Но и тя бяга от болезнени спомени. Случайна среща променя житейските пътеки, по които двамата са поели. Но миналото ги връхлита. Дали демоните му ще разрушат крехката им връзка, или любовта ще надделее?

 

„Под знака на Лъва”. Ханс Хаген. Шумерското момче Ярим, докато пази стадото, се нахвърля Шумерското момче Ярим, докато пази стадото, се нахвърля върху лъва, нападнал овцете, и го убива. Но ръката му осакатява. Ярим вече е неспособен за селска работа и баща му го продава на царица Ку Bay. Пред нея Ярим доказва верността и ума си, затова скоро получава обратно своята свобода. За награда Ку Bay го изпраща на дълъг, но вълнуващ път по големите реки до океана. Когато той се връща, царицата вече не е жива. Кой ли ще бъде новият цар? Дали момчето ще избегне волята на царицата да отиде с нея в отвъдния свят, както повелява стародавният обичай?

 

„Аферата Зелда”. Филипа Грегъри. Писателката Изобел Латимър е впримчена в капан: от стремежа си да бъда добра съпруга, от огромен таен дълг и от бремето на безукорната си литературна репутация. Всеки иска дял от таланта ѝ, но само тя знае, че не е останало нищо за раздаване.

 

„Пациент 64”. Юси Адлер-Улсен. Нете си мисли, че кошмарите на младостта ѝ са останали в миналото благодарение на нейните приемни родители и любящ съпруг. Но една нощ тя се сблъсква с ужасяващ мъж от предишния ѝ живот.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия