Фестивалите, които си заслужава да посетиш през лятото

2015-06-10 12:59:00
Фестивалите, които си заслужава да посетиш през лятото
Снимка: iStock

През лятото има много събития, на които определено си заслужава да отидеш. Ако не знаеш с какво да разнообразиш лятната си ваканция, виж нашите предложения:

 

Международният джаз фестивал в Банско – и тази година на фестивала ще участват невероятни световни изпълнители от различни стилове. Тази година той ще бъде с 1 ден по-дълъг – от 7-ми до 13-ти август. Цяла седмица в Банско ще звучи джаз денем и нощем и на площад „Никола Вапцаров“ ще има хиляди екзалтирани фенове. Събитието е на световно ниво, а входът е свободен.

 

Каварна Рок – тази година Каварна Рок ще се проведе за 10-ти път у нас. На 26, 27 и 28-ми юни в Каварна ще бъде истински купон. Тази година сред хедлайнерите е хеви метъл групата „Twisted Sister“, които участваха на първия рок фестивал у нас преди 10 години. „Kamelot“ пък ще представят току-що излезлия им албум. Ще имаш възможност не само да чуеш песните на уникални групи и изпълнители, но и да се запознаеш с тях на специално организираните „Meet and greet“ срещи.

 

Национален събор на българското народно творчество – Копривщица 2015 – провежда се на всеки 5 години в началото на август. Тази година ще бъде на 7, 8 и 9-ти. Във фестивала участват хиляди изпълнители на автентичен фолклор от България и чужденци, които с удоволствие учат български народни песни. Официалната състезателна програма се провежда на няколко сцени, които са построени на „Войводенец“ - местност, намираща се близо до града. На фестивала можеш да слушаш, да пееш и да се забавляваш, а също така може да се запишеш като доброволец за организацията и провеждането на събитието.

 

Spirit of Burgas 2015 – фестивалът се завръща тази година по-силен от всякога. Форматът е съкратен от 3 на 2 дни, но въпреки това ще бъде изпълнен с незабравими емоции. Тазгодишното издание на Spirit of Burgas отново ще бъде на плажа в Бургас и ще се проведе на 3 сцени. Фестивалът ще започне на 7-ми август от 17 часа и ще продължи до ранните часове на 9-ти. Билетите за двата дни са на цена от 180лв.

 

Фестивал на цветовете – най-цветното събитие за 2015 година ще се проведе на 20-ти юни на открито пред зала Арена Армеец. Към обявените до момента артисти са Мартен Роберто, DJ Steven, Ice Cream, Спенс, COOH vs BALKANSKY, Sofia Cartel, The Smugglers Collective и Дон Еди Казасян. Посетителите на фестивала ще имат възможност да разгледат и участват в разнообразни работилници, свързани с индийското изкуство, ще има и зона за забавления. Билетите за Фестивала на цветовете са на цена от 30лв., а торбичките с цветен прах се продават на място, като 1 бр. ще струва 4лв., 4 бр. - 10лв. и 0бр. - 20лв.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия