Зак Уайлд издава Book Of Shadows Volume II

2015-06-12 19:05:00
Зак Уайлд издава Book Of Shadows Volume II
Снимка: freedigitalphotos.net

Барбаран Уайлд, съпругата на фронтмена на Black Label Society и бившия соло китарист на Ози Озбърн - Зак Уайлд, която също съучаства в развитието на кариерата на съпруга си като помощник мениджър, сподели пред медиите, че китаристът и вокалист ще влезе в студио, след пролетното си турне "Unblackened" 2015, за да започне записите на  "Book Of Shadows Volume II", за да може албумът да види бял свят в началото на 2016г.

 

Издаден през 1996г. и преиздаден от Spitfire през 1999г. с бонус диск, съдържащ "Evil Ways" (японската бонус песен от оригиналното издаване на албума), "The Color Green" and "Peddlers of Death" (акустична версия на песен, която се появи от Black Label Society на "Sonic Brew"), "Book Of Shadows" показва различна страна в писането на песни от Зак Уайлд, отразено от Wikipedia описвайки го като „интроспективен и предимно акустичен”, припомняйки много от по-леките моменти от предишния си проект, Pride & Glory, както и класически фолк рок изпълнители като Neil Young.

 

 

В интервю за Rough Edge, Зак споделя за създаването на оригиналния "Book Of Shadows" Албум:  „Работата е там, че имах всички тези мелодии от "Ozmosis" рекърдс, вие знаете, че това е звукозаписната компания на Ози Озбърн. Освен написването всички тежки парчета като „My Jekyll Doesn't Hide” и „Perry Mason” добре известен ви е и афинитета ми към чисто акустичните мелодии. Истина е обаче, че когато изсвириш нещо съчинено за по-тежък аранжимент, пренасянето му от акустична върху електрическа китара действа като същинска мълния.”

 

Зак продължава: „Така че няма как да се концентрирам само и единствено върху акустикатапрез цялото време. Знаем, че песните се раждат по този начин, докато си на спокойно и уединено място и просто почувстваш вдъхновението, грабнеш кухата китара и нотите просто излязат под пръстите ти. Не искам новите песни да звучат като сякаш писани за провинциален каубойски бар, в който посетителите са дошли за да изпият по 4-5 бири. Искам музиката ми наистина да носи и доставя послание, встрани от това че искам и всички да се забавляват.”

 

Хеви метъл групата ще има концерт и в България това лято, част от световното им турне. Рок феновете няма да останат разочаровани. Бившата китара на Ози Озбърн и настоящ фронтмен на Black Label Society е гаранция за това.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия