Най-добрите филми по истински случаи [част първа]

2014-09-12 19:35:00
Най-добрите филми по истински случаи [част първа]
Снимка: outnow.ch

Ето,че сме в разгара на лятото и навън слънцето не хаби от парещите си лъчи, чрез които постоянно ни припомня, че невинаги топлината е така приятна, както заблудено си мислехме през зимните месеци. Ако и вие като нас не сте чак такива фенове на летните жеги и басейна, то имаме подходяща алтернатива, чрез която да оползотворите светлата и пареща част на света — филмите. И то не какви и да е филми, а тези, които са направени по действителен случай. Ето и първата порция от тях:

 

 

Changeling

 

Когато Кристин Колинс в ролята (Анджелина Джоли) казва "чао" на сина си Уолтър и заминава на работа, тя дори и не предполага, че това ще е денят, в който животът и ще се промени завинаги. Завръщайки се вкъщи тя с ужас открива, че синът й е изчезнал безследно и никой не може да го открие. През следващите месеци, отчаяната майка започва разследване, което в крайна сметка се оказва безрезултатно. И тогава, когато всичко изглежда загубено, 9-годишно момченце, което обявяват за сина на Кристин се появява сякаш от нищото. Завладяна от емоциите си и несигурна как да се изправи лице в лице с властите и пресата, Кристин кани детето да остане в дома й, въпреки, че тя знае, че това не е нейният син Уолтър и е убедена в себе си. Толкова повече, колкото Кристин се мъчи да приеме факта, че синът й се е върнал, тя не може да се примири с несправедливостта, която се упражнява върху самата нея и продължава да предизвиква полицията на Лос Анджелис.

 

Into the Wild

 

Действието на филма се развива през 1990 година, когато Крис Маккендлес завършва колежа Емъри. Той е сред най-добрите студенти и спортисти на випуска си. Макар да споменава пред родителите си за намерението си да следва право, той дарява спестяванията си от $24 000, изгаря последните банкноти в портфейла си, нарязва кредитните си карти и всички документи за самоличност и тайно, без да спомене нищо на близките си, се отправя на пътешествие на автостоп с крайна цел Аляска.

 

Black Hawk Down

 

Създаден по вълнуващата книга на Марк Баудън, филмът възкресява бързо забравен момент от военната история на САЩ — трагичния провал на американска мисия в столицата на Сомалия през 1993 г. Безкомпромисната визия на Ридли Скот е внушителна и страховита, бойните сцени се редуват една след друга, мащабни и затрогващо човешки. Музиката на Ханс Цимер е фантастична илюстрация на сблъсъка на две съвсем различни култури — артистична, екзотична, поразяваща балада за войната и хуманизма.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия